19.01.2014 18:25

SK Nový Knín - Sokol Lipence 3:2 (0:1)

S pěti změnami v sestavě jsme odehráli další utkání zimního turnaje ve Střešovicích a opět vítězně. Sokol Lipence jsme porazili 3:2 po prohraném poločase 0:1. 

V úvodu utkání jsme byli jasně lepším mužstvem, dobře jsme se pohybovali a zejména po pravé straně jsme podnikali nebezpečné kontry, které ovšem zůstaly bez využití. Zvlhlý prach měl hlavně náš nejlepší střelec P. Drechsler, který se hned třikrát v prvním poločase ocitnul tváří v tvář gólmanovi hostů, jenže ani jednou nedal. To pražský celek měl mušku mnohem lepší a vlastně z první šance šel do vedení. Po zahraném přímém kopu exekutor skvěle našel svého spoluhráče ve vápně a ten nezaváhal. To se psala 18. minuta utkání. Lipeneckým to výrazně pomohlo, zlobili nás hlavně ze standardních situací, když využívali svého hrotového téměř dvoumetrového útočníka, jenže více než nastřelená tyčka z toho nebyla. V závěru poločasu jsme se opět zvedli, když ale rozhodčí neodpískal pokutový kop za faul na T. Slezáka, který si ze souboje odnesl těžkou pohmožděninu holeně a do zápasu již nenastoupil, rozešli se soupeři do přestávky za těsného vedení Lipenců.

Druhý poločas jsme opět začali náporem, chvílemi až drtivým a gólové vyjádření na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat. Asi v 55. minutě z levé strany odcentroval R. Vlasák, J. Nožička hlavou na hranicí šestnáctky vysunul J. Poučka a ten skóre srovnal. Za chvíli to bylo už 2:1. To opět s chutí hrající J. Pouček si naběhl na centr zprava, zprvní vystřelil, gólman vyrazil míč před sebe a dobíhající J. Plot dorazil zpět do sítě. Skvělou dvacetiminutovku zakončil znovu J. Pouček. Po kombinaci tentokrát na levé straně P. Vlk nahrál do středu pole, následovala kolmice a pro našeho mladíka už nebyl problém zvýšit na 3:1. 

Už se zdálo, že soupeř, za kterého nastoupilo několik zkušených hráčů, včetně bývalého ligového I. Haška juniora, zápas vzdá. Jenže asi v 70. minutě přišla neproměněná šance opět J. Poučka, následoval rychlý brejk a uvedený hráč Lipenců snížil na 2:3. Do naší hry se vkradla křeč, soupeř však už neměl síly výsledek zvrátit. Několikrát jsme měli sice namále, dvakrát nás zachránila znovu konstrukce branky, jenže kýžený gól se Lipeneckým dát nepodařilo.  A tak jsme si připsali znovu tři body a v tabulce po druhém kole (zde) jsme v čele bez ztráty bodu spolu s příštím soupeřem FK Mníšek pod Brdy. 

Branky: 55. 67. Pouček, 61. Plot

Sestava: Petřík (60. Sláma) - Krmela, Šustr, V. Sklenář, Vlasák - F. Sklenář, Slezák, Plot,  Stočes - Drechsler, Nožička, střídali Pouček, Vlk, Moravec, Sekyt.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904