24.04.2016 22:35

Zápas o třetí místo jsme zvládli

Sokol D. Dušníky - SK Nový Knín 1:2 (0:2)

Výhra v Dalekých Dušníkách znamenala, že jsme se v tabulce vyhoupli už na třetí místo. Zejména v prvním poločase jsme hráli náš typický celoplošný fotbal, který nám přinesl dvougólové vedení. Ve druhém dějství jsme však po řadu minut byli hodně pasivní, pak jsme nedali dvě vyložené šance, abychom v závěru se po proměněném trestném kopu domácích báli o výsledek.

Do sestavy se nám vrátili hned čtyři absentéři z minulého utkání. Na tradičně skvěle připraveném trávníklu jsme začali s velkou chutí. K prvnímu úspěchu nám přitom nahrála hrubá chyba domácího stopera, který asi v 7. minutě atakován na své půlce hledal svého kolegu, jenže toho předskočil T. Slezák, který se tak lacino dostal k míčí. Řítil se osamocen na domácí svatyni a střelou šajtlí umístil míč k pravé tyči P. Kobíka. Jenže takřka v zápěti mohlo být skóre srovnané, M. Petřík však nejaktivnějšího domácího hráče v prvním poločasu P. Krásu vychytal a jeho střelu k levé tyči bravúrně vyrazil. 

Domácí vyznávající jedodušší hru dlouhých míčů se ještě dvakrát v prvním poločase dostali do šance, ani jednou se ale netrefili mezi konstrukci naší branky. To my jsme byli mnohem efektivnější. Nesrazilo nás přitom ani vynucené střídaní P. Foltýna, který si obnovil svalové zranění. Jeho náhradník J. Stočes se napřed uvedl faulem oceněným žlutou kartou, poté mnohem sympatičtěji gólovou střelou. Po výměně míče mezi několika našimi hráči se domácí obrana rozestoupila, Kuba dostal do ulice skvělou přihrávku od Š. Chlumeckého a znovu běžel asi z třiceti metrů sám na branku. Podíval se, kde stojí brankář a svou levou nohou umístil z hranice vápna střelu na zadní tyč - 2:0.

Druhý poločas jsme začali až moc opatrně, byli jsme sice častěji na míči, jenže naše rozehrávka byla zdlouhavá, zejména stopeři s přihrávkou otáleli. Domácí tým tak měl čas na presink, naštěstí většinu získaných míčů opět odevzdal. Až teprve v 59. minutě D. Dušníky zahrozily J. Houdkem, jenž si naběhl na dlouhý míč, jeho střela z voleje však trefila jen boční síť naší branky. Po chvíli pálil O. Žáček asi z 25. metrů, ovšem vysoko nad. Až teprve poté jsme se probrali z letargie, zpřesnili a hlavně zrychlili rozehrávku a výsledkem byl 69. minutě brejk J. Poučka, který opět sám upaloval na Kobíkovu branku. Jako jeho dva kolegové v prvním poločase si ovšem nevedl a jako už poněkolikáté na jaře v této situaci selhal. Po chvíli nás mohl uklidnit L. Vostrý, jenže jeho střela šla nad domácí branku. 

Blížil se závěr a M. Lomoz udělal v 78. minutě asi pět metrů před vápnem zbytečný faul. K míči se postavil O. Žáček, který střelou trefil ve zdi ještě stojícího J. Stočese, od něhož míč po jemné tečí zapadl do naší branky. Domácí tým vycítil šanci, jenže vedl si dost ukvapeně. Místo kombinace volil většinou nakopávané míče na vysunutého stopera V. Machače, s kterými jsme si ale dokázali už poradit.  

Branky: 7. Slezák, 37. Stočes

Sestava: Petřík - Chlumecký, Ducho, Lomoz, Vlasák - Sekýt, Foltýn (20. Stočes), Fiala, Vostrý - Pouček, Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904