11.08.2018 13:40

Vlastňák a skoro vlastňák rozhodly o remíze

SK Nový Knín - TJ Štěchovice B 3:3 (1:1)

I když jsme měli prakticky po celý zápas převahu, která se stupňovala ve druhém poločase, s rezervou třetiligových Štěchovic jsme v dalším přípravném zápase nakonec uhráli pouze remízu. Rozhodly o tom dvě akce ve druhém poločase, kdy soupeř šel do vedení po dvou pro nás dost nešťastných situacích. Nejprve náš gólman centr soupeře ač netísněn vyboxoval jen na záda štěchovického útočníka a od nich se míč odkutálel za brankovou čáru. Poté po brejku si náš obránce M. Čálek srazil míč do vlastní branky. V závěru jsme však svůj tlak zužitkovali a vstřelili jsme dva góly, takže nakonec zápas skončil smírem.

Zejména v prvním poločase hosté, kteří nastoupili s několik mladíky v sestavě, se ukázali jako houževnatý a běhavý soupeř, který čekal především na rychlé protiútoky. Do vedení jsme ale šli my asi v sedmé minutě po standradní situaci, kdy centr P. Foltýna  zleva po rohu zahraném nakrátko zužitkoval hlavou B. Rákosník. Jenže štěchovští hráči odpověděli takřka vzápětí, ani ne po čtyřech minutách dostal útočník přesnou přihrávku za obranu, díky své rychlosti se dostal v tváři v tvář našemu gólanovi a chladnokrevně svou příležitost zužitkoval. Dál jsme se snažili o aktivní fotbal, jenže jsme často chybovali i v jednoduchých přihrávkách, což bylo vodou na mlýn taktiky soupeře, který se spoléhal hlavně na rychlost svých dvou tykadel. Ani jednu takovu akci naštěstí nedotáhl do konce a když jsme se neprosadili ani my, v 35. minutě jsme dokonce dvakrát za sebou nastřelili obě tyčky hostující branky, do šatny šla obě mužstva za nerozhodnutého stavu.

Druhý poločas jsme prostřídali, aktivitu jsme ještě vystupňovali, jenže po dvou chybných rozehrávkách šli hosté do přečíslení, které znamenalo jejich vedení. V teplu jim ale rychle ubývaly síly a nakonec jsme stačili zaslouženě vyrovnat. Nejprve se po rohu T. Slezáka nekompromisně hlavou trefil A. Jasz a po chvíli v pádu zahrál hostující obránce rukou a nařízenou penaltu P. Foltýn bezpečně proměnil.

Branky: 7. Rákosník, 72. Jasz, 80. Foltýn 

Sestava: Petřík - Jasz, Šustr, Stracený F., Čálek - Rákosník, Foltýn, Kadlečík, Vostrý - Slezák, Stočes, střídali: Drobílek, Pouček, Pytka, Rada A.

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904