11.06.2016 22:43

Venku jsme k neporažení

SK Petrovice - SK Nový Knín 1:2 (1:0)

Ač velmi oslabeni jsme z cizího hřiště opět přivzeli zejména díky zlepšenému výkonu ve druhém poločasu tři body. A to jsme ještě nedali penaltu a dalších několik vyložených příležitostí jsme zahodili. Díky tomuto úspěchu jsme přes noc byli stále ve hře o první místo. Jasná výhra Cerhovic v neděli však rozhodla o prvenství tohoto mužstva a jeho postupu do vyšší soutěže.

Bez J. Ducha a J. Sekýta jsme nastoupili v dost improvizované sestavě. Přesto jsme od začátku byli aktivnějším mužstvem, jenže jsme dlouho petrovickou svatyni neohrozili. Domácí mužstvo spoléhalo zejména na rychlost některých svých hráčů, z čím asi v 18.  minutě nepočítal F. Kukla, jeho přihrávku vystihl levý záložník, který přihrál L. Mandíkovi a na jeho střelu k pravé tyči byl náš gólman krátký. Petrovice ještě zahrozily asi o pět minut později, jenže tentokrát na dlouhý centr další útočník domácích naštěstí pořádně nedosáhl a trefil jen boční síť naší branky.

Od  té chvíli jsme opět převzali otěže zápasu do svých rukou. Výsledkem byla jasná gólová šance, do které se asi v 30. minutě dostal J. Pouček, postupoval sám na gólmana, za záchranou brzdu zatáhl jeho spoluhráč, našeho nejlepšího střelce ze zadu sestřelil. Rozhodčí sice ukázal na značku pokutového kopu, jenže provinivšímu stoperovi ukázal v rozporu s pravidly jen žlutý kartónek místo červeného. K zahrání se rozběhl v protikladu s fotbalovou zvyklostí postižený hráč, jeho prudká střela se ale jen otřela o pravou tyčku! Takřka v zápětí se do další jasné šance dostal P. Foltýn, jenže ani on si lépe nevedl.

Ve druhém poločasu jsme pokračovali v tlaku na domácí branku a v 55. minutě jsme se konečně dočkali vyrovnání. Na naší půlce vybojoval míč F. Kukla, poslal ho po lajně na P. Foltýna, který ho posunul na rozběhnutého J. Poučka, který se tentokrát nemýlil. Po chvíli znovu unikl po pravé straně J. Pouček, do vápna vybídl ke skórování T. Slezáka, který ale asi z deseti metrů nikým neatakován vysoko přestřelil. Asi po pěti minutách si oba útočníci úlohy vyměnili, do role nahrávajícího se postavil T. Slezák, který takřka z totožného místa poslal přesný míč do šestnáckty, kde tentokrát zakončoval J. Pouček. Znovu orazítkoval tyč, míč se ale naštěstí odrazil k volnému L. Vostrému, který ho prudkou střelou vrátil do sítě. 

V závěru jsme při vědomí vedení a také s ohledem na ubývající síly poněkud ubrali na aktivitě, hráli jsme více z obrany a spoléhali se na protiútoky. Ani jeden jsme však nedotáhli do úspěšného zakončení. A protože ani domácí, kteří hrozili hlavně po standardních situacích, si lépe nevedli, odvezli jsme si z venku další tři body. Jsme tak jednoznačně nejlepším mužstvem na venkovních hřištích v soutěži.

Branky: 55. Pouček, 68. Vostrý

Sestava: Petřík - Chlumecký, Puchmajer, Lomoz, Vlasák - Kukla, Foltýn, Fiala, Vostrý L., - Pouček, Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904