21.05.2016 21:47

Venkovní hřiště nám sedí

SK Tochovice - SK Nový Knín 2:3 (2:3)

Další výhru z hřiště soupeře jsme si odvezli z Tochovic. Úvod utkání se hrál nahoru, dolů. Během 12 minut padly tři branky, dvě do sítě domácích, jedna do sítě hostů. Utkání pokračovalo ve stejném tempu, do konce poločasu padly ještě dva góly, po jednom do každé z branek. Druhý poločas měly Tochovice sice více ze hry, my jsme však pozornou obranou výsledek ubránili a znovu jsme se alespoň na den vyhoupli do čela tabulky.

Tochovické hřiště jak se zdá vyloženě sedí R. Vlasákovi. Loni na něm v jarním utkání zaznamenal hatrick, letos to byl právě on, kdo byl opět rozdílovým hráčem. Ze zápasu neutekly ani tři minuty a jeho zásluhou jsme vedli 1-0. Byl na konci pohledné akce, kterou začal na pravé straně jeho kolega v obraně  Š. Chlumecký. Na pravém křídle si narazil míč, takřka od brankové lajny odcentroval na zadní tyč, kam si naběhl právě Ríša a hlavou dostal naše mužstvo do vedení. Jenže z vedení jsme se dlouho neradovali. Neutekly ani tři minuty a bylo skóre srovnané. Domácí si dostali do šestnáctky, tochovický hráč byl u míče blíž než M. Petřík, který v pádu zasáhl jeho nohu - jasná penalta. Exekutor byl stejný jako na podzim - O. Valta, změnil však směr střely, místo napravo, kam se vrhl náš gólman, umístil kop na druhou stranu a bylo to 1:1. Jenže to v první desetiminutovce nebylo ještě všechno! Když končila, J. Ducho převzal na naší půlce míč, všiml si náběhu R. Vlasáka na levém křídle, douhým křížným pasem za obranu našel skvěle svého kolegu, ten byl rychleší než protihráči, vběhl do šestnácky a střelou k pravé tyči znovu dostal naše mužstvo do vedení.

Poněkud hektický začátek zmrazila situace z 12. minuty. Po souboji s protihráčem zůstal po nezaviněné strážce ležet na trváníku P. Foltýn. Evidentně otřesený se do pole už nevrátil, podezření na otřes mozku se po vyšetření v nemocnici po zápase naštěstí nepotvrdilo. Poněkud nám to ale narušilo koncepci, domácí se dostali do hry a asi ve 30. minutě opět skóre srovnali po trestném kopu L. Blážou. Aby toho nebylo dost, asi v 35. minutě si obnovil zranění kotníku J. Stočes, jenže na lavičce na střídání už nikdo nebyl, takže Kuba musel s velkým sebezapřením dohrát až do konce. Naše akcie na konečnou výhru zvedl hodně vysoko asi v 39. minutě  P. Fiala, který si naběhl na přesný centr L. Vostrého a jeho střela asi z 10 metrů vymetla šibenici domácí branky. Hodně decimováni, ale s jednogólovým náskokem jsme odešli do kabiny.

S ohledem na situaci jsme druhý poločas odehráli hodně ze zadu, hráči k tomu přídali neutuchající bojovnost, takže soupeře, ač měl mnohem více míč na svých kopačkách, jsme k něčemu vážnějšímu prakticky nepustili. Tochovice jen zahrávaly bezpočet standardních situací, z nichž ale naší svatyni prakticky neohrozily. My jsme využívali každou příležitost k brejku, dlouho ale bez úspěchu i proto, že jsme mnohdy volili individuální řešení před včasnou přihrávkou. Největší šanci druhého poločasu jsme nakonce ale měli my, když asi v 88. minutě po pravé straně utekl L. Vostrý, jeho střela trefila pravou tyč, od ní se míč odrazil na druhou stranu k nohám J. Stočese, který ale v bolavé noze neměl už sílu, takže jeho slabou dorážku na brankové čáře zachytil L. Molnár. A protože domácí hráči se už v úplném závěru nedokázali prosadit, odvezli jsme si další výhru z venkovního hřiště. 

Branky: 3., 10. Vlasák, 39. Fiala

Sestava: Petřík - Chlumecký, Ducho, Lomoz, Vlasák - Sekýt, Foltýn (20. Kukla), Fiala, Vostrý - Stočes, Pouček

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904