27.08.2019 09:10

Velká Lečice - SK Nový Knín B 2:5 (2:3)

Přesto, že naše rezerva nastoupila hodně omlazená, předvedla v derby s týmem, který má hřiště jen pár kilometrů po toku Kocáby, velmi dobrý výkon. Naši mladí hráči dirigovaní čtyřmi pardály se lépe na svažitém placu pohybovali a bylo jen otázkou času, kdy převahu zúročí.

Od začátku jsme určovali tempo zápasu, jenže jsme se dlouho při hře do kopce nemohli před brankou prosadit. A tak paradoxně šli do vedení do té doby málo nebezpeční domácí, když centr Dědiny z trestného kopu špičkou tečoval J. Moravec a míč obloučkem zapadl za záda nešťatného M. Křivonosky, který s tím nemohl nic dělat, do naší sítě. Nenechali jsme se ale znervóznit, dál jsme pokračovali v nátlakové hře a po pěkné akci dal svůj první gól v dresu dospělých teprve patnáctiletý Vojta Mařík. Několik nadějných akcí jsme neproměnili, ale v 39. minutě už ano, když se na levé straně prosadil M. Zorek, sběhl do šestnáctky a střelou na přední tyč překvapil domácího gólmana. Když už se zdálo, že tímto skóre skončí první půle, utekl v 43. minutě dorostenecký odchovanec N. Knína Rákosník v dresu domácích a vyrovnal. Jenže to v prvním poločase ještě nebylo vše! Prakticky po rozehrání jsme si vzali vedení zpět, když náš útok složený z dvojčat Maříkových se opět prosadil a premiérový gól tentokrát dal Šimon.

Druhá půle, kterou jsme hráli s kopce, už byla jednoznačně v naší režii. Na domácí branku se valil jeden útok za druhým a Lečičtí mohou děkovat dobře postaveným brankám, konstrukci jsme totiž trefili hned třikrát, a také zbrklosti některých naši hráčů, že výsledek byl pro ně ještě milosrdný. Nejprve se ukázal jeden z noviců v našem dresu Lukáš Kuchař (druhým byl devatenáctiletý Martin Farda) a opět střelou na přední tyč zvyšoval na 4:2. Účet zápasu potom uzavřel opět Š. Mařík, který dostal pěknou přihrávku od J. Hondlíka a bodlíčkem asi ze sedmi metrů nedal domácímu gólmanovi šanci. Lečice mohla snížit jen z trestného kopu v samém závěru utkání, jenže náš gólman, další patnácitletý dorostenec Marek Křivonoska, skvělým zákrokem si míč stáhl do náruče a potvrdil tak jasnou naší výhru.

Branky: 45., 85. Šimon Mařík, 16. Vojtěch Mařík, 39. Zorek, 50. Lukáš Kuchař

Sestava: Křivonoska - L. Kuchař, Moravec, Farda, F. Stracený - Mařík M. (55. A. Reisser), V. Kuchař, Šustr, Zorek (63. Hondlík) - Š. Mařík, V. Mařík

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904