12.09.2015 21:47

Spartak Žebrák - SK Nový Knín 1:2 (0:0)

Naše první vítězství v soutěži se vůbec nerodilo lehko. Po vyrovanném bezbrankovém poločase jsme brzo po přestávce inkasovali, jak jinak než po standardní situaci, poté jsme přežili dvě nebo tři jasné šance, které domácí hráči trestuhodně zahodili, abychom v závěru strhli vítězství na svou stranu. Připsali jsme si tak první tři body do tabulky.

Našemu mužstvu chybělo hned šest hráčů, pomoc proto museli borci z Benfiky. Od začátku utkání se přitom nehrál příliš pohledný fotbal, zřejmě nervozita svazovala zejména našim hráčům nohy, řada přihrávek nenašla adresáta v zeleném dresu. Riskovali jsme hlavně při rozehrávce v obraně, takže domácí tým se dostával někdy hodně lacino do přečíslení, naštěstí jeho hráči nevynikali v zakončení. Platí to zejména o I. Kučerovi, který se v první půlhodině hned dvakrát dostal do velké šance, jenže s nimi naložil dost nefotbalově, takže ani netrefil branku. 

Nám trvalo asi půl hodinu, než jsme konečně nebezpečně ohrozili domácí branku, To M. Lomoz dlouhým míčem vybídl ke skórování J. Poučka, který se asi v 33. minutě řítil sám na branku Žebráku, jenže gólman M. Hnízdil skvěle vyběhl a příležitost našemu nejlepšímu střelci zmařil. Po chvíli se ke střele dostal i L. Vostrý, kterému míč dal proti noze B. Rákosník, jenže střela asi z deseti metrů šla dost vysoko nad břevno domácí svatyně.

Začátek druhého poločasu se nám opět nepovedl. Neutekly ani tři minuty, na pravé straně vápna jsme vyrobili zbytečný faul, domácí rozhráli trestný kop, hned tři jejich hráči naskavali na centr a nakonec to byl M. Barborka, který dopravil míč na naší sítě. A mohlo být hůř! Na naše mužstvo padla opět deka, v obraně hráli daleko od sebe, což domácímu mužstvu snažícímu se o zvýšení náskoku vyhovalo, dvakrát nebo třikrát se jeho hráči dostali osamoceni před M. Petříka, jenže jejich střely opět až neuvěřitelně míjely naší branku. 

Poslední čtvrtina utkání však díky velké vůli Ševců vyzněla v jejich prospěch, zřejmě i proto, že domácím začaly kvapem ubývat síly. První gól padl po učebnicové spolupráci F. Sklenáře s J. Poučkem, když zakončoval druhý jmenovaný. A neuteklo ani pět minut a už jsme vedli. L. Vostrý si navedl míč na svou silnější levou nohu a ranou asi z dvaceti metrů rozhodl zápas, což pro naše seběvědomí není nezanedbatelná skutečnost. Gólů jsme přitom mohli dát ještě několik, zejména Š. Hrubý a F. Kukla ale své šance nedali. V samém závěru utkání jsme výsledek udrželi, i když stále to zejména po standardních situacích dost v naší šestnáctce zavánělo průšvihem, jenže hráčům Žebráku na řádné zakončení už evidentně chyběly síly i fotbalové umění.

Branky. 76. Pouček, 81. Vostrý L.

Sestava: Petřík - Lomoz (46. F. Sklenář), Jasz, Chlumecký, Stočes - Rákosník (74. Kukla), Foltýn, Pouček, Vlasák - L. Vostrý, Hrubý

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904