11.10.2014 22:06

Spartak Rožmitál - SK Nový Knín 3:4 (3:2)

Doslova infarktový zápas odehrálo naše první mužstvo v Rožmitálu. Opět jsme si sice vytvořili více šancí než domácí tým, jenže co to bylo platné, když jsme soupeři umožnili dát tři laciné branky, abychom výsledek ve druhém poločasu horko těžko obraceli i díky vyloučení rožmitálského gólmana.

Bez zraněného D. Patetla jsme začali aktivně, jenže hned první vážnější akce domácích skončila gólem! To si na naší levé straně s obranou pohrál devatenáctiletý P. Bolina, jinak hráč dorostu Slávie, před tím Příbrami, míč prostrčil P. Morovi a bylo to rázem 1:0 pro domácí. To se psala teprve 6. minuta utkání. Brzo jsme však skóre srovnali, na pravé straně se uvolnil T. Slezák, který v malém vápně našel P. Drechslera, který se nemýlil a z první vyrovnal. Předcházela tomu ještě šance B. Rákosníka, který po centru R. Vlasáka místo zakončení vracel hlavou míč zpátku do šestnáctky, jenže nikoho nenašel. Dál jsme pokračovali v nátlakovém fotbalu, ovšem v 21. minutě J. Pouček v samostatném úniku nedal, stejně se vedlo za dvě minuty na to F. Sklenářovi, který z otočky asi ze sedmi metrů trefil jen nohy padajícího gólmana a od nich míč putoval na roh, který jsme nevyužili. A tak přišla chvíle opět pro P. Bolinu, který v 27. minutě trefil parádně a z trestného kopu asi z dvaceti metrů střelou přes zeď zajistil domácím opět vedení! Aby toho nebylo dost, ani ne za dvě minuty znovu J. Pouček v úniku v tváři v tvář domácímu brankáři M. Zrnovi selhal, trefil jen jeho nohy, od  nich se míč odrazil k bekovi Rožmitálu, který nákopem hledal L. Eisenreicha. K centru byl sice blíž M. Šustr, jenže ten uklouzl a pro domácího útočníka nebylo problém lobem přehodit vyběhnuvšího gólmana Ševců. Naštěstí spravedlnost nebyla tentokrát slepá!. Po  závaru po chvíli B. Rákosník ještě nedal, jeho střela asi ze sedmi metrů šla jen těsně vedle, v 37. minutě ale P. Drechsler centrem zleva našel přes celé hřiště nabíhajícího Š. Chlumeckého, který hlavou snížil na 2:3. 

Druhý poločas začal našim velkým tlakem a brzo jsme vyrovnali! V 49. minutě se na pravá straně uvolnil znovu P. Drechsler, sběhl si do středu hřiště, všiml si nabíhajícího R. Vlasáka, poslat mu do uličky přihrávku, ten se kličkou uvolnil a střelou z hranice vápna ke vzdálenější tyči vyrovnal. K dalšímu rozhodujímu okamžiku došlo asi v 52. minutě. To Š. Chlumecký nedovoleně atakoval domácího gólmana, sudí odpískal faul, jenže gólman M. Zrno naprosto nepochopitelně do našeho hráče vrazil, ten to ještě ustál, druhý atak rukama rožmitálského brankáře už ne, a tak rozhodčí vytáhl červený kartónek a poslal domácího brankáře předčasně do sprch. Do branky se postavil hráč z pole, vysoký L. Eisenreich, dlouho jsme však jeho brankářské schopnosti nevyzkoušeli. Až zhruba v 79.minutě přišla konečně naše akce jako z učebnice moderního fotbalu. Přihrávkami na jeden dotek se míč dostal k volnému F. Sklenářovi, který ho na pravé straně potáhl k brankové čáře, našel P. Fialu a ten zajistil našemu mužstvu zaslouženou výhru.

Branky: 14. Drechsler, 37. Chlumecký, 49. Vlasák, 79. Fiala

Sestava: Macho - Sekýt, Šustr, Chlumecký, Vlasák - Rákosník (85. V. Sklenář), Slezák, Fiala, F. Sklenář - Drechsler, Pouček (69. Stočes)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904