02.09.2013 09:50

Sokol Vonoklasy - SK Nový Knín 1:2 (0:1)

V neděli odpoledne se Ševci vydali na konec světa do Vonoklas. Utkání soupeřů, kteří ještě loni hráli I. A třídu nakonec rozhodli ve svůj prospěch hosté z Knína, když 10 minut před koncem proměnil pokutový kop Drechsler. Ve velmi tvrdém zápase měli územní převahu hosté, kterou přetavili v úvodní gól Šustra, domácí se jen ojediněle dostali do nebezpečného brejku, nebo hrozili ze standardních situací. Proměnili však jen jedinu a tak hosté odjížděli s doslova ukopanými třemi body zpět domů ke Kocábě.

Úvod zápasu byl ve znamení seznamování se soupeřem. Prvním varováním pro domácí byl trestný kop Plota, který brankář Blažej jen vyboxoval ke Kozohorskému, který hned hledal za hranicí ofsajdu Drechslera. O chvíli později Kozohorský připravil střeleckou parketu Plotovi, ten však jen lehce rozvibroval Blažejovi rukavice. Na druhé straně, po chybě Fialy, uprostřed hřiště postupoval na Petříka Červený, ale knínský gólman jeho pokus vytěsnil na roh. Po něm střílel vysoko nad Rašek. Po dalším rohu hlavičkoval nebezpečně, ale nepřesně Měchura. Běžela teprve 15. minuta, když se za obranou domácích zjevil Drechsler, ale ve skluzu netrefil zařízení. Po půl hodině přišlo první vzrušení, domácí se po souboji Buriana se Sekýtem dožadovali penalty, ovšem rozhodčí nechal pokračovat, hosté míč odkopli, Blažej nesmyslně vyběhl až na půli, kde ho o míč obrali Drechsler s Plotem a po několika přesných přihrávkách připravili lehkou pozici k zakončení Šustrovi – 0:1. Po této situaci se domácím trochu zatemnilo před očima a výrazně se přiostřilo. Příliš to nepomohlo, přestože se snažili stále si vymodlit penaltu a další nebezpečné standardky. Do kabin se tak šlo za vedení Ševců.

Začátek druhé půle znamenal zvýšenou aktivitu domácích a nepřesnost Ševců, kteří se tak dostávali pod mírný, ale delší tlak. Do brejkových situací se tak postupně dostávali hosté, ovšem jejich koncovka byla mizerná a především Sklenář mohl hosty uklidnit, bohužel jeho muška byla asi upilovaná. V 60. minutě musel hbitě pod nohy Nejepsy Petřík, aby zabránil vyrovnání. Odpovědí byla další hlavička Sklenáře, tentokrát mířil přesně… přesně do náruče Blažeje. A tak přišel trest. K přímému kopu z 25 m se postavil Burian a nechytatelně o zadní tyč rozvlnil míčem síť za Petříkovými zády – 1:1. Mohlo být ještě hůř. Tvrdou střelu Nejepsy Petřík nezpacifikoval, ale následně fantasticky zastavil míč na brankové čáře po dorážce Měchury. Deset minut před koncem se hostům povedl brejk. Střídající Lomoz našel před brankou Sklenáře, který sice nedokázal zakončit, ale vyvolal další závar před Blažejem, ze kterého vyplynul faul na Vlasáka a pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Drechsler – 1:2. Posledním záškubem skomírajícího soupeře byl nebezpečný centr Červeného, na který nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl. Další aktivita domácích se přenesla do úst a kritiky trojice rozhodčích. Na druhé straně mohl po další chybě Blažeje dorazit Vonoklasy opět Sklenář. Proti byli dva obránci na zaskakující za brankáře. Naštěstí ho to nemuselo mrzet.

„Dnes jsme nepředvedli dobrý výkon, ale důležité jsou tři body, které jsme s tvrdým, nepříjemným soupeřem dokázali vybojovat. Bohužel si musíme zvykat, že v této soutěži to bude více o boji, než o fotbalovosti,“ byl s výsledkem spokojený trenér Stracený.

Příští zápas hrají Ševci doma, v azylu (Prostřední Lhota), proti soupeři z Jinců, který ještě loni hráli s naším „B“ mužstvem okresní přebor.

Branky: Burian – Šustr, Drechsler (p.k)

Rozhodčí: Košťálek – Hůla, Kotlár

Nový Knín: Petřík – Krmela, Chlumecký, Šustr, Vlasák – Kozohorský, Plot, Sekýt, Fiala (63. Lomoz) – Sklenář F. (87. Vlk), Drechsler.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904