28.04.2013 11:48

Sokol Rosovice - SK Nový Knín B 3:1 (2:0)

Od začátku utkání se nehrál z obou stran pěkný fotbal, převládala nepřesnost, nakopávané balóny spíše svědčily domácímu týmu, který je na neuvěřitelně malém hřišti takovou doslova kopanou zvyklý hrát. Zlepšovali jsme se až koncem obou poločasů, což bylo málo, a tak jsme nakonec prohráli 3:1.

Až asi do 25. minuty se hrál podrůměrný fotbal. Domácí mužstvo se nemohlo přes naši obranu dostat, my jsme zase neuvěřitelně rychle ztráceli míče, hráči se jich bezmyšlenkovitě zbavovali dřív než bylo nutné, navíc měli problém s jejich zpracováním. První povedená akce Rosovic přitom skončila gólem. Propadli jsem na vápně, míč se dostal ke J. Grafnetrovi a ten nedal našemu bankáři žádnou šanci. To se psala asi 27. minuta utkání. Po chvíli to bylo už 2:0. Záložník domácích potáhl míč po naší pravé straně, když se zdálo, že balón skončí v autu, šel do skluzu, míč se dostal k dalšímu rosovickému hráči, který vystřelil, jeho nepovedená střela trefila na malém vápně stojícího spoluhráče, který instinktivně natáhl nohu a míč podruhé skončil v naší síti. Teprve potom jsme předvedli několik nadějných akcí, nejblíže měl ke skórování na penaltě osamocený J. Buřič, jenže k zakončení hlavou po centru z pravé strany mu chybělo jen několik centimetrů.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním něco s nepříznivým stavem udělat. Chvíli se zdálo, že se to povede, byli jsme mnohem aktivnější, jenže jen do rohu domácích asi v 55. minutě. Střed naší obrany bohužel zaspal a nechal domácího hráče pohodlně zakončit na 3:0. Rosovice pak opanovaly hřiště, jenže z převahy měly jen dvě vážné střely, které hostující brankář bravůrně zneškodnil. Do konce utkání chybělo ještě asi 25 minut, když po našem ojedinělém útoku vyrobila domácí obrana faul na M. Maříka a sudí nařídil pokutový kop. Jenže B. Rákosník slabou střelou doprostřed brány trefil jen nohy padajícího gólmana! Gólu jsme se ale dočkali, když jsme začali v závěru domácí mužstvo jasně přehrávat. Po autu si na prodloužený míč J. Buřičem naběhl J. Pouček, střelou holení překvapil rosovického brankáře a uzavřel tak skóre na 1:3 v náš neprospěch.

Branka: 80. Pouček

Sestava: Petřík - Stránský, K. Vostrý, T. Fiala, V. Sklenář - Sládek (65. Reisser), Rákosník, Pouček, Stočes - Buřič, Mařík

Trenér Makovička: Nechali jsme si vnutit styl hry domácích, který nám nesvědčí. Chyběl pohyb, přihrávka, takže jsme většinu času rosovickou obranu ani nezaměstnali. V době, kdy se dalo ještě s výsledkem něco udělat, jsme doslova žákovsky zahodili penaltu, což je bezesporu neskutečná chyba. Musíme na takový výkon zapomenout a proti Spartaku předvést ve středu mnohem lepší hru. 

(mak)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904