19.09.2021 07:28

Sokol Rosovice - SK Nový Knín 3:4 (pen.) (1:1)

Utkání bohaté na branky, pěkné akce, ale i chyby odehráli naši muži v Rosovicích. Na rychlý gól domácích jsme odpověděli následným vyrovnáním, aby ve druhé půli jsme vždy po skvěle zahraných standardkách náskok domácích srovnali, potřeti dokonce až v prodloužení. A když následně sudí prominul domácícím jasnou penaltu za faul gólmana, o tom, že si z místní horké půdy odvezeme dva body, rozhodly pokutové kopy. Při nich se činil zejména náš benjamínek v brance, ani ne šestnáctiletý P. Kramer, který rosovické exekutory vychytal dokonce dvakrát. 

S ohledem na absence si po roce zahrál soutěžní fotbal Jan Moravec a do branky musel také mladší dorostenec Pavel Kramer. Ten ještě tři čtvrtě hodiny před začátkem utkání chytal za náš béčkový dorost v Tlusticích, po závěrečném hvizdu následoval hektický přesun, aby přesně na čas dorazil do Rosovic. A začátek utkání neměl zrovna pohodový, první útok domácích ve 3. minutě a zkušený Tomáš Budínský mu nedal šanci. Ještě před tím jsme ale nastřelili břevno rosovické branky. V této aktivitě jsme pokračovali i za nepříznivého stavu a v 11. minutě bylo skóre srovnané. To se postavil k zahrání trestného kopu J. Moravec, míč zatočil přes zeď k pravé tyči a bylo to 1:1. Obě mužstva se dál snažila o utočný fotbal, poněkud více práce měl náš mladý brankář, který několikrát ukázal své umění. Gólově se už ale nikdo neprosadil a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Druhý poločas probíhal podle stejných not, převládal útočný fotbal a v 50. minutě po nedorozumnění v naší obraně po rychlém protiútoku domácích se míč dostal opět k T. Budínskému, který se v takových příležitostech většinou nemýlí. My jsme odpověděli po necelých pěti minutách, kdy další trestný kop znovu kopal J. Moravec, ovšem z větší dálky než v prvním případě, míč proto zatočil na zadní tyč, kde hlavičkoval A. Rada a do prázdné dorážel B. Rákosník. A do třetice, neuteklo opět ani pět minut, domácí Jan Kovácz z dobrých dvaceti pěti metrů levačkou bombou zavěsil míč pod břevno, náš gólman byl na tuto střelu krátký a Rosovice šly zase do vedení. My jsme pak všechny síly vrhli do útoku a vypracovali jsme si hned několik šancí, zejména M. Kočího a D. Patery, kteří byli sami před brankářem, měly skončit gólem, jenže nedali. A tak jsme museli čekat do třetí minuty prodloužení a vrátit tak některé již odcházející knínské diváky na svá místa. To jsme opět zahrávali trestný kop, kým jiným, než J. Moravcem, ten opět skvělým kopem našel A. Radu a bylo vyrovnáno!

Proto o dělbě bodů rozhodovaly pokutové kopy. V nich zazářil P. Kramer, který chytil dvě, zatímco soupeřův jen jednu, takže jsme si do tabulky připsali dva body a domácí tým pouze jeden.

Branky: 11. Moravec, 55. Rákonsík, 90+3 A. Rada

Sestava: Kramer - Zorek, Stracený J., Šustr, Stracený F. (68. Pazderka)- Čálek, Rákosník, A. Rada, Patera - Kočí Milan, Moravec

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904