10.10.2016 11:07

Sokol Kytín - SK Nový Knín 2:3 (0:2)

Po vyhraném prvním poločase si naše Benfika situaci zkomplikovala, když domácí tým ve druhém skóre sroval. O výsledku tak rozhodl následný vlastní gól Kytína.

Hráči Benfiky se během soboty dozvěděli, že do Kytína se bude zajíždět bez své brankářské jedničky (tzn. jediného gólmana), kterou si vypůjčil A-tým. Nutno podotknout, že po minulém povedeném zápase proti Počepicím byla nominace oprávněná. Někdo glosoval, že by to mohla býti vlastně výhoda, ale nepodařilo se zjistit, jak to myslel...

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Míč jsme drželi často na svých kopačkách a na kytínského brankáře se valil jeden útok za druhým. Domácí se zmohli pouze na odkopávané míče na vytáhlého útočníka, který ale občas dokázal obráncům zamotat nohy. Šancí jako vždy bylo přehršel, tu první gólovou proměnil F. Kukla prostřelením klubka hráčů ve vápně kytínské svatyně. Za 20 minut to bylo již 0:2 ve prospěch hostů. K exekuci přímého kopu na hranici velkého vápna se postavil kdo jiný než Mistr a přízemní nechytatelnou střelou uklidil míč do branky Kytína podruhé. Ojedinělou šanci domácích dokázal zlikvidovat náhradní brankář Petr Pazderka, který ladným a efektním skokem vyčapal domácího střelce. Další příležitosti zůstaly neproměněné, takže se odcházelo do šaten za příznivého stavu pro Ševce.

Ovšem druhý poločas byl z naší strany jako vyměněný. Snad jsme se nechali uchlácholit výsledkem, převahou. Jistota se nám z kopaček vytratila, kazili jsme přihrávky, a to samozřejmě vycítili domácí, kteří nepřestávali v nakopávaných balonech směrem dopředu a začali kousat. Jeden takový brejk se jim vyvedl v 55. minutě – 1:2. Srovnáno bylo za dalších 10 minut, to se z rohu trefil hlavou z malého vápna domácí útočník. - 2:2. Gólmanovi nelze nic vyčítat, protože chytal poprvé a ani pořádně nevěděl, kde má stát.

Naštěstí pro knínské hráče se urodilo za pár minutek u domácí branky. Sólo Davida Patetla uklidil do vlastní branky J. Pičman – 2:3. Domácí se ovšem tlačili pořád před naší branku, byli nepříjemní, hra se kouskovala za cenu faulů. Hru „oživila" nová tvář knínských borců – L. Ochtábec, který mohl dokonce přidat svůj první střelecký zářez, nicméně šance skončila neúspěchem. Knínští hráči si tedy povinnou výhru z hřiště posledního týmu naší skupiny už vzít nenechali a v posledních minutách hry jsme už kombinovali na půli soupeře.

Nutno vyseknout poklonu P. Pazderkovi, který zvládl zápas s přehledem, celkovým výkonem a zejména svými přesnými výkopy zamotal hlavu trenérovi do dalších zápasů, koho tedy postavit do branky příště. Nechme se proto překvapit.

Branky: 11. F. Kukla, 31. Rada, 66. vlastní

Sestava: Pazderka - Pejla (49. Zorek), Rambousek, Šustr, Vostrý K. - F. Kukla, Rada, Kuchař, Kukla T. (65. Sládek) - Patetl (78. Ochtábec), Drechsler

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904