11.03.2013 09:39

Sokol Hostouň - SK Nový Knín 2 :1 (2: 0)

V neděli odpoledne zahájili Ševci svůj boj o setrvání v soutěži na umělé trávě Aritmy Praha s celkem Sokola Hostouň. 5. celek soutěže potvrdil svou kvalitu, když o výsledku rozhodl již v první půli, kterou vyhrál 2:0. Hosté z Knína ze svých několika šancí dokázali jen v poslední minutě utkání výsledek zkorigovat.
Ze zimního spánku probral Ševce již po dvou minutách hry domácí střelec Falout, který osamocen hlavičkoval z 5 metrů přesně a domácí se tak brzy dostali do vedení – 1:0. Za další dvě minuty mohlo být ještě hůř, Rouček se dostal z pravé strany až k zakončení, ale Weber jeho tvrdou střelu vyrazil na rohový kop. Hosté byli více než zaskočeni nástupem Hostouně a do hry se dostávali hodně ztuha. Pokusy vyprodukované postupně Lomozem, Plotem a Vlasákem nemohly domácího brankáře výrazněji ohrozit. Hosté se pomalu začali probouzet teprve po čtvrthodině hry a nějaký čas se míč pohyboval jen mezi oběma brankovišti bez větší brankové příležitosti. Až ve 24. minutě podnikl rychlý výpad opět Rouček, který našel přesně znovu Falouta a ten trefil stejné místo jako v úvodu utkání – 2:0. Ševci mohli odpovědět hned za dvě minuty, ale Plot, po kombinaci Fialy a Ducha, tváří v tvář Kolumbičovi selhal. Ve 30. minutě běžel Zachariáš přes půl hřiště sám na Webera. Jejich souboj vyzněl pro knínského gólmana, který se nenechal rozhýbat a míč vyrazil konečky prstů na roh. Následoval na druhé straně únik Drechslera, který byl nedovoleně zastaven domácím obráncem, rozhodčí však byl velmi shovívavý a domácímu borci ukázal „jen“ žlutý kartonek. Z následného trestného kopu trefil Bouška jen dobře postavenou zeď. Závěr poločasu už byl hodně vlažný, domácí nikam nespěchali a hosté se stále nemohli spřátelit s balonem a hodně kazili.
Druhý poločas začali aktivněji hosté z Knína. V 53. minutě se po centru Lomoze ocitl sám před brankou Drechsler, ale trestuhodně přestřelil zařízení. Odpovědí domácích byla nádherná střela Zachariáše, který z 30 metrů orazítkoval břevno Weberovy brány. Poté se hra opět trochu uklidnila a domácí si spíše hlídali náskok a Ševci se snažili o zteč. Akce většinou díky pozorným obranám končily na hranici brankoviště. Až v 76. minutě se opět osmělil Rouček, ale po dravém průniku nemířil přesně. Deset minut před koncem mohl snížit Ducho, ale jeho střela, byť přesná, domácí nijak nevyplašila. Větší šanci měl hostující útočník v poslední minutě, kdy postupoval sám na Kolumbiče, ale ten se nenechal nachytat. V závěrečných vteřinách se přeci jen Ševci prosadili, když přízemní centr Sklenáře protlačil do sítě Drechsler – 2:1. Domácí pak skoro nestihli rozehrát a rozhodčí utkání ukončil.
„Je škoda, že jsme prospali úvod utkání, protože zhruba od 30. minuty se hrál vyrovnaný zápas s kvalitním soupeřem. Bohužel v té době jsme již prohrávali o dva góly a domácí trochu polevili v nasazení. Druhá půle už byla z naší strany lepší a s trochou štěstí jsme mohli odvézt i nějaký bod. Bohužel nemáme žádný a musíme se soustředit na další týden, kdy nás čekají Všenory“, řekl k utkání trenér Stracený.
Nový Knín: Weber – Šustr, Svárovský, Tomeček, Vlasák – Fiala (72. Krmela), Plot (57. Sklenář F.), Bouška, Lomoz (82. Chlumecký) – Ducho, Drechsler
Branky: 2. a 24. Falout – 90+2 Drechsler
Rozhodčí: Kabyl – Machýček, Zuskin

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904