16.09.2013 09:00

Sokol Dobřichovice - SK Nový Knín 1:2 (0:1)

V neděli zajížděli Ševci k dalšímu utkání do Dobřichovic. Soupeř, který loni hrál ještě krajský přebor, ale do letošní sezóny přihlásil jen I. B  třídu, byl sice nepříjemným, ale hratelným soupeřem. Opět se projevila slabá síla Ševců v zakončení a tak o vítězství rozhodl až 5 minut před koncem kapitán Plot z trestného kopu.

Úvod utkání patřil hostům. Hned po rozehrání se k centru dostal Lomoz, ale našel až opačný rohový praporek. Ševci se tlačili do konsolidované obrany domácích, ale prosadit se nedokázali. Až v 7. minutě se k trestnému kopu ze strany postavil Plot a jeho centr zapadl k zadní tyči domácí brány – 0:1. Místo toho, aby přišlo uklidnění na hostující kopačky, Knínští začali kupit jednu chybu za druhou a důrazní domácí se dostávali i k zakončení, ovšem bez úspěchu. Na druhé straně domácí tým několikrát podržel brankář, a když už byl překonaný, zaskočil za něj na brankové čáře obránce.

Do druhé půle se pokusili aktivněji vstoupit domácí, a to se jim povedlo i díky nepřesnosti hostů. Nedařila se kombinace a domácí jednoduchou hrou na vytáhlého a robustního kapitána stále častěji ohrožovali branku Ševců. V 60. minutě propadl centrovaný míč až k volnému střelci a ten křížnou střelou překonal Webera – 1:1. Domácím to vlilo krev do žil a hosté se i přes územní převahu dostávali do křeče. Výborně zachytal domácí brankář a obránci se obětavě, až hokejově, vrhali do střel. Čtvrt hodiny před koncem mohla pro Ševce přijít další pohroma. Asistent sudího nechal praporek u kolen a domácí forvard postupoval sám na Webera, ten však jeho pokus zneškodnil. Pak přišla poměrně prudká dešťová přeháňka a jakoby pokropila knínské hráče živou vodou. Konečně se trochu dostali ke své hře a kombinačně začali domácí výrazně přehrávat. Ale proti vítěznému gólu byl dlouho domácí brankář. Až v 85. minutě se k trestnému kopu z ideální pozice postavil opět Plot a vymetl víko domácí brány – 1:2.  Závěr utkání se již pouze dohrával pod kontrolou Ševců a tak opět vezou další vybojované tři body.

„Já si snad klidný zápas neužiju. Nehráli jsme, co jsme chtěli, místo napadání a kombinační hry jsme byli nepřesní a nedůrazní. Místo, abychom soupeře přehráli vlastní hrou, jsme se opět přizpůsobili, a to není dobře. Každopádně jsem rád, že máme další tři opravdu vybojované body“, zhodnotil zápas trenér Stracený

Další utkání hrají Ševci opět na své azylové půdě v Prostřední Lhotě v sobotu od 10:15 v dalším okresním derby s Březnicí.

Nový Knín: Weber – Krmela (Fiala), Chlumecký, Šustr, Vlasák – Kozohorský, Sekýt, Plot, Lomoz (Vlk) – Drechsler, Sklenář F.

Branky hostů: 7. a 85. Plot

 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904