26.09.2014 22:39

Sokol D. Dušníky - SK Nový Knín 3:2 (3:1)

I takové utkání se dá prohrát, jaké jsme odehráli dnes v Dalekých Dušníkách! Snad deset vyložených šancí jsme nedali, naopak domácí tým v prvním poločase ze čtyř proměnil tři a bylo dokonáno. K vyrovnání nevedl ani drtivý nápor ve druhém dějství, když jsme domácí mužstvo prakticky nepustili na svoji půlku, a tak jsme si odvezli prohru 2:3 a znovu jsme nebodovali.

Utkání mělo zajímavou, velmi nezvyklou předehru. Nepřijeli totiž delegovaní rozhodčí! Delegát rozhodl, že se hrát bude, oslovil přítomné rozhodčí, dva domácí, jednoho z Nečíně, a obě mužstva nastoupila k utkání s více než půlhodinovým zpožděním!

Od začátku bylo patrné, které mužstvo je fotbalovější. Hned v první minutě se uvolnil D. Patetl, jenže svou velkou příležitost nedal. Domácí tým preferující jednodušší fotbal s nakopávanými míči a protiútoky oplatil brejkem po naší levé straně, centrovaný míč však dorážející Borodin poslal mimo branku. Vzruch na druhé straně takřka vzápětí přinesla naše pěkná kombinace na pravé straně, B. Rákosník se uvolnil, předložil P. Drechslerovi, jenže jeho střela jen těsně minula branku domácích.

Druhý únik Dušník jsme asi v 11. minutě zastavili faulem a z nařízeného trestného kopu se trefil Žáček. Na naše mužstvo jakoby padla deka, mělo sice převahu, ale dost jalovou. V 22. minutě znovu domácí utekli po levé straně a následný centr už proměnili. Chvíli po rozehrání se ale D. Patetlovi podařilo sólo, asi z deseti metrů vystřelil, sice slabě, ale umístněně a byl z toho gól. Od té doby jsme Dušníky uzamkli do jejich šestnáctky, jenže ani dvě gólové střely F. Kukly, ani šance P. Drechslera, který trefil jen tyč domácí svatyně, ke gólu nevedly. A tak jsme z ojedinělé akce domácích znovu inkasovali, když M. Petřík míč vyrazil, jenže další domácí hráč pohodlně dorážel do prázdné branky. Do poločasu jsme mohli ještě s výsledkem něco udělat, jenže to bychom nesměli promarnit další šance, zejména tu, kterou měl F. Kukla, kterého přihrávkou pod sebe našel P. Drechsler, jenže jeho střela z ideální pozice šla vysoko nad.

Ve druhém poločase už existovalo jen jedno mužstvo, naše. Na domácí branku se valil jeden útok za druhým, asi  v 65. minutě jsme dokonce snížili na 2:3 po hlavičce M. Šustra, jenže alespoň třetího gólu jsme se už do konce nedočkali. Z řady neproměněných šancí zmiňme hlavně dvě Š. Chlumeckého, který sám snad jen z pěti metrů netrefil práznou bránu!

Branky: 24. Patetl, 65. Šustr

Sestava: Petřík - Kukla (58. F. Sklenář), Šustr, Chlumecký, Vlasák - Rákosník, Sekýt, Slezák, Fiala - Drechsler, Patetl (67. Pouček)  

Pozn. S ohledem na výkony rozhodčích nejen v utkáních našeho mužstva jsme se rozhodli k jejich úrovni už nevyjadřovat.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904