13.09.2015 19:16

Sokol D. Dušníky B - SK Nový Knín B 2:8 (1:4)

Bez gólmana vyjela naše Benfika do Dušník a nebylo to na jejím výkonu vůbec znát. Po celé utkání předváděla líbivý fotbal, který ji zdobí po celý letošní rok a z kterého pramenily branky, jedna hezčí než druhá. Domácí gólman jich inkasoval hned osm, zatímco jeho kolegové v poli se zmohli jen na dvě.

Ač máme pět gólmanů, ani jeden z různých důvodů nemohl. Proto se do branky postavil M. Štěpánek, který má v popisu práce spíš útočení. Navíc někteří "béčkaři" pomáhali v sobotu prvnímu mužstvu, takže sestava byla dost improvizovaná. Jenže knínské bengo je teď v laufu, o čemž se přesvědčili i pověstně neobjektivní diváci v Dušníkách.  

Prvních dvacet minut jsme byli jednoznačně lepším mužstvem, jenže výsledkem byla jen nastřelená tyčka B. Rákosníkem, který měl v nohách sobotní zápas v Žebráku. Domácí z prvního nebezpečného útoku skórovali, když po protiútoku si na pěknou přihrávkou naběhl T. Ryčl a překonal našeho "gólmana". Naše mužstvo to ale nepoložilo, nejprve přežilo další šanci stejného hráče, který měl tentokrát hodně vychýlenou mušku, aby ani ne za deset minut vyrovnalo. K obratu zavelel F. Kukla, který trefil z hranice vápna levou šibenici po přihrávce zleva. Blížil se konec poločasu, který vlastně rozhodl o celém utkání. Nejprve znovu F. Kukla využil zaváhání domácího stopera a po úniku zvýšil na 2:1. Potom dvakrát D. Patetl prakticky po stejné situaci, když obešel svého strážce, přihrál svým spoluhráčům v záloze, kteří tohoto vybídnutí nepohrdli. Z asi 18 metrů nejdřív zacílil K. Rada, byl to mimochodem jeho první gól po návratu do zelenobílého dresu Ševců, takřka vzápětí ze stejného místa ho napodobil P. Fiala a bylo to rázem 4:1!

Jestliže domácí tým by chtěl po přestávce myslet na obrat, choutky jeho hráčům hned v první minutě druhé půle vzal opět P. Fiala. Před vápnem si udělal několik obránců a svou slabší levou nohou vystřelil k levé tyčce ne příliš prudký míč, který zapadl do sítě domácí branky. Ještě dvakrát jsme rozezněli konstrukci domácí branky, aby domácí tým znovu skóroval. Na víc se už však nezmohl a tak jsme dohrávali doslova v exibičním tempu. Další góly jsme přidali po rohu P. Vlkem, po průniku po pravé straně P. Fialy a dorážce D. Patetlem, a skvělý výkon završil v poslední minutě utkání opět K. Rada, který uzavřel nadílku svého mužstva.

Branky: 27.,40. Kukla, 44.,90. Rada, 45., 46. Fiala, 64. Vlk, 81. Patetl.

Sestava: Štěpánek - Sládek, Pazderka, K. Vostrý, Stočes (56. Pejla) - Rákosník, Fiala, Rada, Patetl - Kukla, Vlk

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904