09.04.2019 08:28

Sokol Choteč - SK Nový Knín 4:2 (2:1)

Souboj o desátou příčku jsme prohráli opět kvůli nezvládnutým standardkám soupeře a naší špatné koncovce. A také koncentraci na utkání. Jak si totiž vysvětlit, že jsme znovu v páté minutě stejně jako ve Zdicích prohrávali, tentokrát už 0:2? Teprve pak jsme začali hrát fotbal, hodinu jsme opanovali hřiště, dali jsme výstavní gól, nastřelili břevno a tyčku, nedali další tři tutovky, abychom potom znovu selhali po rohu domácích. Ještě se nám podařilo zápas zdramatizovat snížením na 2:3, jenže jsme opět po rohu neuhlídali nejlepšího hráče Sokola Szöcse, který třetí svou brankou zkompletoval hatrick. A tak jsme si odvezli další prohru z venkovního hřiště, znovu naprosto zbytečnou.

Než se naši hráči stačili na hřišti rozkoukat, prohrávali jsme už 0:2. A vždy u toho byl kapitán domácích Milan Szöcs, kterému naše obrana nepochopitelně nechala po nákupu dostatek času k zpracování míče a zakončení, i když na jeho kvality byli hráči upozorňováni. Nastoupili jsme přitom v defenzívní sestavě s M. Šustrem na pozici defenzívního záložníka a pouze na jednoho útočníka! Samozřejmě za tohoto stavu nemělo cenu již takto hrát, proto trenéři sestavu přeskupili, Michal se stáhnul na stopera, R. Vlasák přešel na levého záložníka a F. Sklenář se naopak vysunul na pozici druhého útočníka.

Asi od desáté minuty jsme byl už lepším týmem, tlak jsme stupňovali a  v 29. jsme po standardce zahrávané T. Slezákem treffili A. Jaszem břevno a z následné skrumáže se snažili z malého vápna zakončit ještě naši oba útočníci, jenže marně. A pak přišla 42. minuta a nejkrásnější akce zápasu. Na pravé straně unikl T. Slezák, odcentroval, v pokutovém území našel B. Rákosníka, který se zavěsil do vzduchu a nůžkami vymetl pravý horní roh domácí svatyně.

Od začátku druhé půle jsme potom roztočili doslova kolotoč, domácí hráči nevěděli, kam dřív skočit, jenže výsledkem byly jen tři nevyužité příležitosti. Nejprve unikl na levém křídle L. Vostrý, vystřelil a bohužel orazítkoval jen pravou tyč těsně pod spojnicí. Po chvíli na jednoho obránce běželi hned tři Ševci, F. Sklenář se rozhodl zakončení vzít na sebe, jeho střela z vápna ale jen těsně minula pravou tyč domácí branky. A do třetice jsme zakombinovali na pravé straně, do šance se dostal S. Stránský stojící už ve vápně, jenže místo střely hledal ještě nabíhajícího T. Slezáka, toho chotečský obránce srazil, podle sudího ale bylo vše v pořádku, takže se hrálo dál. Vstřelili jsme sice pak gól F. Sklenářem, který ale nebyl správně uznán pro postavení našeho hráče v ofsajdu.

Domácí tým se až po čtvthodině vymanil z našeho tlaku, zahrával v 60. minutě rohový kop, tentokrát jsme si nepohlídali J. Měchuru a ten zvýšil dá se říci z ničeho na 3:1. Naštěstí také nám šly standardky a zejména T. Slezák z nich naše hráče zásoboval skvělými míči. Takový kop se mu povedl v 76. minutě, kdy po rohu našel hlavu P. Drobílka, který v našem dresu vstřelil svůj první soutěžní gól. Jenže místo tlaku jsme ani ne za dvě minuty opět inkasovali po dalším rohu domácích. Ti ho z naší levé strany zahráli tentokrát na zadní tyč, tam nehlídaný hráč vrátil míč před branku, kde nabíhajícící, znovu nikým neatakovaný M. Szöcs završil svůj hatrick. Do konce zápasu jsme už rezignovali a domácí si v pohodě výsledek pohlídali.

Branky: 42. Rákosník, 76. Drobílek

Sestava: Petřík - Jasz, Stracený F. Vlasák R., Čálek - Šustr - Sklenář F. (73. Drobílek) Vostrý L., Slezák, Rákosník - Stránský

 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904