13.06.2013 15:48

Slovan Velvary - SK Nový Knín 3:1 (3:0)

Existenční souboj se ve středu hrál na hřišti Slovanu Velvary a bohužel pro Ševce dopadl špatně. Asi jediným pozitivem je, že hosté dohráli v jedenácti, udrželi nervy na uzdě a nikdo se nezranil. Přestože kombinačně dokázali se soupeřem držet krok a v jistých chvílích jej i přehrávat, nebylo jim přáno vstřelit gól až do 84. minuty, a to už bylo na zvrat příliš pozdě. Nyní už existuje jen teoretická šance na záchranu soutěže a musí věřit, že z divizních soutěží nespadnou tři „středočeši“ a zároveň nebýt dostiženi týmy z druhé skupiny I. A třídy.

Do první šance se dostali hosté. Po rychlém přechodu do protiútoku připravil Plot dobrou střeleckou pozici pro Drechslera, ale jeho rána byla zblokována a následně Krmela netrefil branku. Odpovědí byl nebezpečný centr po trestném kopu Šelichy, ale ani zde se nerodilo. Za dvě minuty stejný hráč zahrával rohový kop a po hlavičce Havrdy vytasil reflexivní zákrok Petřík. Z následného brejku se v pokutovém území zaobranou objevili Krmela s Drechslerem a druhý jmenovaný dopravil míč za Majtaníkova záda, ovšem asistent rozhodčího bleskurychle zvedl praporek nad hlavu a gól tedy neplatil. Po čtvrt hodině hry se k hlavičce dostal Ducho po Bouškově centru, ale opět netrefil. Hned za minutu zaváhal střed obrany Ševců, mezi nimi si výborně zpracoval míč Šimeček a poslal míč k zadní tyči – 1:0. Ve 22. minutě dobře centroval Krmela a Majtaník měl plné ruce práce, aby se míč nedostal k nabíhajícímu Drechslerovi. Pak zaúřadoval druhý asistent sudího, pan Čermoch, který pustil evidentní, v číslech vyjádřeno třímetrový ofsajd Šimečka, ten následně předložil před branku míč Pekárkovi, který se v takových situacích nemýlí – 2:0. Po tomto gólu zůstali hosté trochu opaření a kopaná se přesunula mezi brankoviště. V 35. minutě přišel další hřebíček do knínské rakve. To když centroval Paluka, Pekárek připravil míč Muchovi, který jej nekompromisně a přesně poslal pod víko Petříkovy brány – 3:0. Za hosty se pokusil odpovědět Fiala, který vracel odražený míč zpět k bráně, ale jeho skákavá střela nemohla Majtaníka ohrozit. Dvě minuty před půlí ještě zachránil Petřík hosty od další pohromy, když vytáhl bombu Šelichy z trestného kopu. A v poslední minutě vychytal i z blízka střílejícího Válka.

Druhá půle se již hrála (alespoň na hřišti) pod taktovkou hostů. Hned ve 47. minutě zakončoval špičkou boty mimo bránu Ducho. Za pět minut zkoušel štěstí Bouška, s jehož střelou měl Majtaník velké problémy. Další šance zastavila nepřesná přihrávka, nebo praporek pomezního, který v kabině pravděpodobně odvázal svou pomůcku od levého stehna. První střelu domácích v pohodě chytil Petřík teprve po čtvrt hodině. Na druhé straně pumelice Boušky vybičovala Majtaníka k letu a byl z toho jen roh. Po něm nebezpečně, ale nepřesně hlavičkoval Chlumecký. V 70. minutě postupoval sám z úhlu na Petříka Klempt, ale gólman se nenechal zaskočit. Posledních 15 minut se hrálo především na půli domácích. Hosté však ne a ne trefit zařízení. Postupně to zkoušeli Lomoz, Plot i Drechsler. Gólu se hosté dočkali až 5 minut před koncem. Po Duchově centru se hlavou z blízka prosadil Chlumecký – 3:1. Hosté do toho šlápli ještě víc, ale prosadit se již nedokázali. Vlasák netrefil bránu, Fiala neprostřelil obranný val a Ducho přestřelil. Utkání tak skončilo výhrou domácích, kteří se již nemusí bát sestupu, naopak hosté se mu výrazně přiblížili.

„K utkání se vyjadřovat nebudu, viděli jste to sami“, opouštěl nakvašeně střídačku trenér hostů Stracený.

Poslední zápas sezóny odehrají Ševci v neděli na hřišti SK Rakovník, utkání začíná v 17:00.

SK Nový Knín: Petřík – Chlumecký, Šustr, Vlasák – Krmela (53. Sklenář F.), Bouška, Fiala, Plot, Lomoz – Drechsler, Ducho.

Velvary: Majtaník – Klempt, Vošmera, Paluka, Slavíček, Válek, Šimeček, Šelicha, Havrda, Mucha, Pekárek. Střídali: Koutský, Šlégr, Salač

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904