14.08.2016 12:22

Slavie Jesenice - SK Nový Knín 0:2 (0:1)

Na hřišti jedenáctého týmu minulé sezóny jsme odvedli poctivý výkon. Zejména v šestnáctce domácího mužstva jsme byli mnohem nebezpečnější, kromě dvou gólů jsme si ještě vytvořili několik dalších vyložených příležitostí. Jesenice hrozila především po standardkách, které jsme ale ubránili, takže jsme do soutěže vstoupili zaslouženou výhrou. 

Úvod sezóny je vždy ovlivněný dovolenými, tentokrát nám z tohoto důvodu chyběli jak M. Petřík, tak i T. Slezák. Na lavičce navíc zůstal zraněný P. Foltýn. Přesto hráči, kteří nastoupili místo nich, je plně zastoupili, takže od samého začátku zápasu se hrál rychlý, ze strany domácích až agresivní fotbal. Dlouho se však před brankami obou mužstev nic nebezpečného nedělo. Jesenice sice hrozila zejména po dlouhých autech zahrávaných z obou stran až do šestnáctky, naštěsti bez toho, že by její hráči vážně ohrozili branku.

My jsme se soustředili především na svou kombinační hru, některým hráčům přeci jenom ale chvíli trvalo, než se přizpůsobili rychlejší a důraznější hře typické pro vyšší soutěž. Po asi půlhodině jsme však předvedli několik pěkných akcí, které ale ještě gólem neskončily. Nejprve se za obranu dostal J. Pouček, jenže se dostal do velkého úhlu a gólman domácích Milan Detko si dobře pokryl přední tyč, kam střela směřovala. Ani ne za pět minut se do svého úniku po levé straně dostal R. Vlasák slavící v den zápasu narozeniny, jenže zakončení měl na dlouhou nohu, střela neměla patřičnou razanci, takže domácí brankář s ní neměl žádný problém. Do třetice jsme se už ale radovali. V 39. minutě vysunul Š. Chlumecký do úniku znovu J. Poučka, ten sběhl do šestnáctky, tentokrát zvolil střelu na vzdálenější tyč a míč rozvlnil síť v jesenické brance.

Domácí tým nastoupil do druhé půle s cílem skóre alespoň srovat. Jenže narážel na dobře organizovanou obranu, takže měl sice územní převahu, jenže dlouho takřka bez zakončení. My jsme vyráželi do rychlých brejků, do zakončení jsme se sice dostali častějí než jeseničtí hráči, jenže na kopačky a hlavy našich hráčů se přilepila smůla. Nejprve J. Pouček trefil hlavou spojnici tyče a břevna, potom střela Š. Chlumeckého jen orazítkovala levou tyčku domácí svatyně. Blížil se konec utkání, domácí svůj tlak stupňovali, hlavně po jejich standardních situacích vzniklo v naší šestnáctce několik nebezpečných závarů, které obrana a náš gólman naštěstí vyřešili. Na tabuli naskočila 88. minuta, když se nám opět vydařil únik dvou hráčů na jednou obránce, P. Fiala si míč navedl do šestnáctky, časovanou přihrávkou našel volného J. Poučka a ten uzavřel skóre střelou do prázdné branky. Ale konec ještě nebyl. Rozhodčí nastavil dvě minuty, v poslední nařídil asi pět metrů před naší šestnáctkou trestný kop. Zahrávající domácí hráč se skvěle trefil pod břevno, jenže Voren předvedl vynikající zákrok, míč vytáhl na břevno, od něho se odrazil na zem a tam ho náš gólman před brankovou čárou přikryl. A tak jsme si z Jesenice odvezli za výhru 2:0 cenné tři body. 

Branky 39., 89. Pouček

Sestava: Sláma - Svárovský, Ducho, Lomoz, Vlasák - Kozohorský, Chlumecký, Fiala, L. Vostrý  - Pouček, Stočes (73. Drechsler)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904