05.09.2015 21:23

SK Nový Knín - Union Cerhovice 2:5 (0:3)

Když se nedaří, tak se nedaří, tak se dá slušně označit počínání Ševců v úvodu letošního ročníku soutěže. Do zápasu s Cerhovicemi jsme tentokrát vstoupili s vervou, jenže přišla 10.minuta, první standardka soupeře a byl z toho gól. A pak přišla druhá - trestný kop a skvělé zatočení míče přes zeď. Není divu, že to s naším mužstvem zamávalo, takže do půle dostalo ještě jeden gól. Ve druhém poločase jsme sice vstřelili dvě branky z penalt, jenže v největším tlaku za stavu 2:4 jsme zase inkasovali a vyspělý soupeř už výsledek do konce podržel.

Do útoku se vrátil P. Drechsler, jeho rvavost byla znát. A protože se k němu přidali i další hráči, úvod utkání patřil nám. Hned v první minutě se na levé straně uvolnil L. Vostrý, odcentroval na zadní tyč, jenže nabíhající F. Sklenář nestačil ve výskoku nebezpečně zakončit. Dál jsme hru ovládali, ovšem bez nebezpečného zakončení. Hosté se z tlaku vymanili až kolem desáté minuty a hned skórovali! Na naší pravé straně kopali po faulu trestný kop, centrovaný míč se odrazil před naše vápno, kde byl na chvíli volný P. Vintr a tečovanou střelou asi z 20. metrů poprvé překonal M. Petříka. 

Hra se pak odehrávala většinou ve středu hřiště, ani jedno mužstvo si šance nevytvářelo, vypadalo to, že zápas směřuje za stejného skóre k poločasové přestávce. Jenže asi v 38. minutě přišel další náš faul asi pět metrů před vápnem, k míči se postavil exekutor většiny standardních situací hostů K. Franěk, míč skvěle zatočil přes zeď a bylo to rázem 0:2. My jsme přitom měli také řadu standardních situací, jenže jsme s nimi naložili mnohem hůř, naše míče z úctivé vzdálenosti míjely cerhovickou branku. Jestliže v herním projevu velký rozdíl nebyl, právě zahrávání standardek rozhodlo o konečném skóre. Za dvě minuty totiž rozehrál stejný hráč tretný kop opět zprava, hosté šli do zakončení proti brankáři jasným šlapákem, což rozhodčí za jako nedovolené ale neposoudil, a ze skrumáže dali už třetí gól. Naší marnost jsme demonstrovali těsně před půlí, když jsme zahrávali z nadějné vzdálenosti další trestný kop, jenže střela P. Drechslera neměla ani tvrdost, ani směr!

Druhý poločas měl podobný průběh, my jsme byli aktivnější, jenže jen po šestnáctku. A když Cerhovice daly další gól, jak jinak než po standardní situaci, zdálo se, že si vypijeme kalich hořkosti až do dna. Jenže jsme přeskupili řady, začali jsme hrát na tři útočníky a najednou jsme hosty začali výrazně přehrávat a přišly i góly. V 60.  minutě cerhovický bek podrazil pronikajícího R. Vlasáka v šestnátce a J. Pouček exekuci pokutových kopů má zvládnutou na jedničku. Po chvíli to dokázal znovu, když hostující obránce stáhl znovu Ríšu a sudí opět ukázal na bílý terčík. Náš tlak gradoval, jenže kontaktní gól ne a ne přijít. A tak hosté znovu prakticky z ničeho po nákopu a našem nedůrazu v šestnáctce poprvé ze hry skórovali. To nám vyrazilo doslova dech a zbytek utkání se odehrál pod kontrolou Cerhovic, které si výsledek pohlídaly.

Branky: 60., 67. Pouček

Sestava: Petřík - Stočes, Sekýt, Ducho, Vlasák - Sklenář F. (58. Hrubý), Foltýn, Slezák, Vostrý L. - Drechsler, Pouček 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904