26.04.2015 11:56

SK Nový Knín - TJ Sokol Nová Ves pod Pleší 0:1 (0:1)

V dalším domácím utkání jsme úlohu favorita nepotvrdili. V derby s Novou Vsí jsme zklamali, proti urputně bránícímu mužstvu jsme se nedokázali vůbec prosadit, i když jsme měli trvalou převahu, a o výsledku utkání 0:1 rozhodl trestný kop soupeře asi v 25. minutě.

Hned od první minuty bylo patrné, s jakou taktikou hosté na menší hřiště u Kocáby přijeli. Téměř všichni se zakopali před vlastní šestnáctku a po získání míče chtěli vyrážet do brejků, zejména po své pravé straně. My jsme se prakticky po celý zápas nedokázali přes tutu zeď prosadit, a to i proto, že se asi už v desáté minutě zranil jeden z našich klíčových hráčů pro ofenzívu T. Slezák. Ještě chvíli to zkoušel, jenže obstřik nepomohl, takže musel být střídán. Taktice Novoveských nehrát a míče hlavně nakopávat co nejdál od branky také nahrál hrbolatý terén, na kterém se moc tvořit nedalo.

Gólu hostů předcházel faul asi 25. metrů před naší brankou a nařízený trestný kop. K míči se postavil M. Durdil, pravačkou obstřelil zeď a míč zapadl k levé tyčce naší branky. Ani tato situace nepřinesla zvrat v dění na hřišti, právě naopak. Hosté ještě víc zahustili prostor před svým vápnem, kam jsme se nemohli dostat. Teprve až asi 36. minutě jsme si vypracovali první velkou šacni, když si na centr L. Vostrého nabíhal na zadní tyči zcela volný P. Foltýn, jenže pas byl moc vysoký, takže zakončoval v záklonu a jeho hlavička šla daleko mimo branku. Do další šance se dostal těsně před přestávkou J. Pouček, ovšem jeho střela znovu hlavou šla jen těsně mimo konstrukci branky hostů. Této situaci ale předcházela tutovka střelce jediného gólu utkání, cestu míče do naší sítě na poslední chvíli však zablokoval R. Vlasák.

Druhý poločas hosté už dali zcela najevo, že budou výsledek bránit zuby nechty, na hru dopředu takřka rezignovali, náš zmar ale pokračoval dál. Jen chvilkami jsme měli záblesky, které mohly přinést zvrat, jenže jsme z nich nic nezískali. Platí to například o střele P. Fialy, kterého na vápně uvolnil L. Vostrý, jenže ta šla asi metr nad břevno. Potom se dostal dvakrát do zakončení střídající B. Rákosník, při druhém Ševci už zvedali ruce na oslavu gólu, jenže tentokrát gólmana hostů zastoupil jeden z obránců a z brankové čáry míč odkopl do bezpečí. 

Druhý hřebíček do rakve nám hosté mohli zatlouct asi pět minut před koncem, když předvedli snad jedinou povedenou útočnou akci druhého poločasu. Po brejku po naší levé straně unikl rychlý T. Moravec, zaběhl do šestnáctky, kde našel M. Durdila, jenže jeho střela trefila jen tyčku naší branky a odtud míč putoval do zámezí. Vzhledem k tomu, že jsme po většinu zápasu nebyli schopni nic vymyslet, jsme si body snad ani nezasloužili.

Sestava: Sláma - Sekýt, Šustr, Vlasák - F. Sklenář (71. Rákosník), Foltýn, Fiala, L. Vostrý - Slezák (15. Stočes) - Ducho, Pouček (85. Vlk)    

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904