12.04.2015 12:05

SK Nový Knín - TJ Sokol Daleké Dušníky 2:1 (0:1)

Vítězství s Dalekými Dušníky se rodilo těžko, soupeř prokázal, proč na jaře je mnohem úspěšnější než na podzim, a to díky doplnění mužstva o několik zkušených fotbalistů. Hrozil především po centrech na dvojici útočníků, po jednom z nich také hosté dali svůj jediný gól. My jsme se prosadili až ve druhém poločase po křídelních akcích a znovu si připsali tentokrát skutečně vybojované tři body.

Utkání mělo nádech nejen derby, odehrálo se před skvělou diváckou kulisou skoro 150 platících diváků, ale i odvety za podzimní zápas uskutečněný za nestandardních podmínek, když nepřijeli delegovaní rozhodčí a souboj odřídili domáci arbitři. Samotný úvod patřil nám, už ve 2. minutě se do úniku dostal J. Ducho, jenže jeho ještě nedávno spoluhráč v MFK Dobříš V. Machač zatáhl za záchranou brzdu, našeho hráče srazil těsně před vápnem, jenže z nařízeného trestného kopu jsme nic nevytěžili.

Hosté odvětili stejnou mincí, tlačili se do útoku diky oběma útočníkům, urostlému J. Kokštejnovi a hbitému Z. Houdkovi, které záložníci zásobovali většinou dlouhými míči za obranu. A brzo se Dušníky také dočkaly gólu. Ve 12. minutě M. Lomoz trochu zbytečně odehrál míč do autu, hosté rychle rozehráli, následoval zleva centr do naší šestnáctku, kde na míč naskakovali hned dva volní hráči a Z. Houdek dostal hlavičkou svůj tým do vedení. Za chvíli mohlo být už  0:2, jenže stejnému hráči jeho tvrdou střelu k levé tyči L. Sláma bravůrně vyrazil. My jsme se prosazovali až opět ke konci poločasu, J. Ducho střelou na dlouhou nohu netrefil bránu, T. Slezák se asi v 33. minutě protáhl kolem stopera hostů, vnikl do šestnáctky, jenže jeho střelu gólman hostů ramenem vyrazil na tyč a odtud míč putoval do zámezí.

Druhý poločas se odehrával podle stejných not, obě mužstva se snažila o útočný fotbal. Do první šance se tlačil L. Vostrý, který se proháčkoval přes několik protihráčů, jenže na zakončení už sil neměl i proto, že ho obránci faulovali, což ale sudí neviděl a tudíž i nepotrestal. Poté chyboval J. Sekýt, který kontroloval míč putujíci do autu, jenže hráč hostů ho předskočil, míče se zmocnil, odcentroval, ale Z. Houdek znovu úspěšný nebyl, jeho střela z vyložené šance šla asi ze sedmi metrů vysoko nad naší bránu.

Poté se hosté zlobili na rozhodčího, že neudělil našemu brankáři červenou kartu za hru rukou mimo vápno. Předcházelo tomu nedorozumnění mezi gólmanem a M. Lomozem, který hrál hlavou malou domů, zatímco L. Sláma šel na odkop nohou. Míč trefil jeho ruce, sudí zřejmě usoudil, že šlo o neúmyslné hraní. Trestný kop z ideální pozice však hosté opět trestuhodně nevyužili, i když situace se opakovala pro předčasné vyběhnutí T. Slezáka ze zdi.  

Asi po čtvrthodině jsme vystřídali a přeskupili řady, když jsme opět začali hrát jen na tři obránce. Vyplatilo se to! Asi v 65. minutě vybojoval na půli míč T. Slezák, unikl po pravé straně soupeře, přihrál na šestnáce volnému F. Sklenářovi, ten si udělal kličku na levou nohu a skóre srovnal. Oba soupeři se pak snažili strhnout vítězství na svou stranu, šťastnější jsme ale byli my. Přibližně v 82. minutě se míč po skrumáži v šestnáctce hostů dostal k volnému T. Slezákovi a ten asi z deseti metrů střelou k pravé tyči zakončil zápis utkání.

Branky: 65. F. Sklenář, 82. Slezák

Sestava: Sláma - Sekýt (70. Pouček), Chlumecký, Šustr, Lomoz (60. F. Sklenář) - L. Vostrý, Foltýn, Fiala, Vlasák - Slezák - Ducho (88. Stočes)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904