10.05.2014 22:37

SK Nový Knín - TJ Mongeo Podlesí 0:1 (0:0)

Až v samotném závěru se rozhodlo o konečném výsledku dalšího utkání Ševců, tentokrát s týmem Podlesí. Po několika jasných šancích, které domácí ale neproměnili, se v závěru až do té doby nevýrazní hosté vzpamatovali, zdařilo se jim několik útoků a jeden z nich, asi v 89. minutě, proměnili a odvezli si do okresního města tři body. 

Domácí mužstvo předvedlo další ze svých typických domácích utkání jara. Nejprve nezachytili úvod, jejich soupeř byl aktivnější, jenže tlak, který si vytvořil, byl hodně jalový. Za celý první poločas prakticky neohrozili svatyni Ševců. Ti ale také toho moc pak nepředvedli, partie tak postupně začala spíš připomínat šachovou, když obě strany hledaly cestu k soupeřově brance, jenže většinou volily komplikovaná řešení, která diváky přilič nazaujala. Z prvního poločasu tak stojí za zaznamenání jen roh J.Plota, který našel hlavu F. Sklenáře, jenže jeho zakončení směřovalo jen do náruče Z. Krejzy. Pro další vývoj utkání potom byly důležité dvě ztráty v domácí sestavě. Asi v 23. minutě si obnovil svalové zranění P. Drechsler a asi o deset minut později si odnesl M. Lomoz ze souboje šrám na holeni od kolíků kopačky soupeře, takže musel vyhledat lékařské ošetření. 

Druhý poločas už  byla jiná káva. Zasloužilo se o to hlavně domácí mužstvo, které se do svého soupeře pustilo se zcela jiným apetitem a brzo přišly jeho tutové šance. Po sérii trestných kopů a rohů, které vesměs zahrával J.Plot, se do zakončení dostal v 53. minutě J. Pouček, jenže jeho hlavička z hranice malého vápna mířila jen těsně nad horní část konstrukce branky Podlesí. Gólem neskončila ani další hlavička, tentokrát A. Krmely, která mířila pár centimetrů vedle právé tyčky hostující branky. Ten samý hráč se dostal ještě jednou do gólového zakončení, a to asi o deset minut později, míč ale opět putoval do zámezí jen těsně míjející svatyni hostů. Chvíli před tím domácí ještě předvedli pěknou kombinaci, když J. Pouček přiklepl míč P. Fialovi, jenže jeho projektil vypuštěný z hranice vápna pouze vyprášil rukavice podleského gólmana. Domácím nepomohla v 74. minutě ani jeho chyba, když si autové vhazování chtěl rukama zpacifikovat, jenže míč vyrazil  na břevno a až na druhý pokus se mu ho podařil chytit. 

Posledních patnáct minut bylo pro domácí mužstvo už jako ze zlého snu. Po vynuceném střídání J. Plota, který musel náhle odjet kvůli zranění dcery do nemocnice, se začalo vytrácet a hosté se dostávali více do zakončení, jenže M. Petřík dvakrát čaroval a šance zmařil. Asi v 77. minutě hostující Sedláček předvedl ve vápně divadlo v podobě nafilmovaného pádu, což rozhodčí Říha správně ocenil žlutou kartou. Asi za pět minut už ale neměl odvahu stejnému hráči udělit druhý kartonek stejné barvy a následně i červené za jasný faul ze zadu, ač pro ně už do kapsy sahal, a tak vlastně průběh utkání ovlivnil. Na tabuli svítila 88. minuta, když bývalý ligista Riegel snad poprvé v zápase založil rychlý protiútok, k míči se dostal P. Mezera a nadvakrát z hodně mála vytěžil od Kocáby pro svoje mužstvo tři body.

Sestava: Petřík - Krmela, Šustr, Sekýt, Vlasák - Rákosník, Fiala, Plot (75. Smita), Lomoz (35. Stočes) - Drechsler (23. Pouček), F. Sklenář   

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904