15.04.2019 12:18

SK Nový Knín - Sokol Daleké Dušníky 2:1 (pk) (0:0)

V derby jsem byli zejména ve druhém poločase lepším týmem, nastřelili jsme třikrát konstrukci hostující branky, jenže k výhře v normální hrací době to nevedlo. První poločas byl ještě vyrovnaný, obě mužstva si vypracovala po dvou šancích, které nedala. Ve druhém dějství jsme si vytvořili tlak, který jsme proměnili po trestném kopu a chybě gólmana Dušník D. Kadlečíkem v 71. minutě. Jenže hosté pak zabrali a srovnali, opět po trestňáku zahrávaným nejlepším hráčem hostů O. Žáčkem a dorážce kapitána P. Krásy. O výsledku proto rozhodly pokutové kopy, které jsme všechny proměnili.

Do sestavy se vrátil Jakub Stočes, který laboroval téměř dva měsíce se zraněním, a úvod patřil nám. Ve čtvrté minutě skákal na zadní tyči na centr nikým nehlídaný A. Jasz, jenže jeho hlavička jen těsně minula konstrukci hostující branky. Pak ale hra sklouzla do průměru, u obou mužstev trpěla zejména nepřesností přihrávek, vidět za sebou tři dobré bylo na obou stranách unikum. Do tohoto hodnocení spadá i naše další tutová šance asi z 25. minuty, kdy obránce Dušník namazal nepřesnou malou domů právě J. Stočesovi, jenže jeho možná ukvapená střela jen trefila gólmana hostů. Na naše kopačky se postupně vkrádala stále větší nervozita a hosté toho využili v samotném závěru prvního poločasu, kdy si vypracovali dvě velké příležitosti. Jenže to by nesměl stát v naší bráně M. Petřík, který skvělými zákroky zabránil nejhoršímu.

Do druhého poločasu jsme nastoupili jako vyměnění, soupeře jsme přišpendlili k jeho šestnáctce, bohužel místo prostoru mezi tyčemi jsme trefovali jenom je. Nejprve napřáhl asi z 20. metrů D. Kadlečík, jenže jeho dělovka pouze orazítkovala břevno. Po chvíli stejný borec, který hrál tentokrát s velkou chutí, pronikl po brankové čáře, přihrál střídajícímu F. Sklenářovi, jenže jeho dorážka trefila jen levou tyč Pavlíkovy branky. A tak přišla 71. minuta utkání, trestný kop zahrával znovu D. Kadlečík, jehu střelu na zadní tyč sice gólman hostů vystihl, ale neudržel a míč zapadl za brankovou čáru,1:0. Hosté se pak snažili alespoň vyrovnat, my jsme do třetice trefili konstrukci branky, jenže lépe na tom byly D. Dušníky, které stejné situace využily ke vstřelení branky. V 83. minutě jsme faulovali těsně před šestnáctkou, k míči se postavil O. Žáček, který střelu točil pod břevno. Náš golman ji vytěsnil, bohužel právě jen na něj a dobíhající P. Krása skóre srovnal. Do konce utkání se už ani jednomu mužstvu nepodařilo vstřelit gól a tak na řadu přišel rozstřel ze značky pokutového kopu. My jsme všechny proměnili, a protože hostům v jednom případě náš gólman směr střely vystihl a míči zabránil v cestě do sítě, připsali jsme si do tabulky zaslouženě alespoň dva body.

Branka: 71. D. Kadlečík

Sestava: Petřík - Jasz (78. Stracený F.), Šustr, Čálek, Vlasák - Kadlečík, Vostrý L., Slezák, Rada - Stočes (56. Sklenář), Stránský

 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904