22.04.2013 09:04

SK Nový Knín - SK Spartak Rožmitál 8-6 (4-1)

Po velmi dlouhém „zimním spánku“ se k životu probral i okresní přebor dorostu. Do Knína přijel nepříjemný soupeř z Rožmitálu pod Třemšínem. Několik málo diváků však muselo utkání bavit a pro rybáře mohlo být poučením, jak se správně loví dravé ryby. A počet gólů spíše připomínal florbal.

Domácí na rožmitálské vlétli jak utržení z řetězu a již ve 12. minutě vedli 2:0, když už se dvakrát prosadil Pouček. Ševci pokračovali v aktivné hře a po 30. minutách už to bylo 4:0, to zkompletoval hattrick Pouček a začal mu sekundovat Podhorecký, který přehodil vyběhnuvšího brankáře. První polevení koncentrace nastalo těsně před půlí. To nechala obrana domácích chvíli nehlídaného tvořivého záložníka a ten snížil. Do kabin se šlo za stavu 4:1.

Druhá půle začala pro hosty hned od prvního hvizdu rozhodčího Piskáčka, kdežto domácí až po deseti minutách. Jenže to už byl stav 4:3. Hosté byli v té chvíli aktivnější a nebezpečnější. Několikrát své spoluhráče podržel gólman Žák. Za tohoto stavu opět domácí zabrali a přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, odměnou jim byly další dva góly v síti Rožmitálu- 6:3. Hostům se za nedlouho povedlo opět snížit a za stavu 6:4 opět začali pracovat nervy (především na střídačkách, kde byli jen trenéři). Rožmitál se tlačil do další korekce výsledku a Žák, spolu s celou obranou se měli co ohánět, aby neinkasovali. Mírným vysvobozením z tlaku byl gól Pajera, který přestihl hostujícího brankáře a dopravil míč do opuštěné klece – 7:4. To běžela 75. minuta a zdálo se, že by o výsledku mohlo být rozhudnuto. Jenže domácí pak opět přenechali iniciativu Rožmitálským a stihl je trest hned dvojnásobný. V 85. minutě bylo skóre 7:6. Posledních pět minut bylo velmi hektických. Hosté se tlačili, ale nedokázali přesně zakončit a domácí se bránili jen zoufalými odkopy na půlící čáru. V poslední minutě jeden takový zpracoval Hájek a posunul míč na rozběhnutého Podhoreckého, ten svůj úprk proměnil a ukončil tak tuto přestřelku na konečných 8:6.

„Diváky zápas musel bavit, já byl však zralý na blázinec. Připadal jsem si jako rybář. Nejprve jsme šli tvrdě za vítězstvím, pak jsme svůj „úlovek“ nechali trochu vybláznit a následně jsme opět zasekli háček, což se opakovalo ještě jednou a nakonec jsme vítězství dokázali vylovit. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří opravdu udělali pro vítězství vše, co bylo v jejich silách a zápas nakonec vybojovali“, byl spokojený trenér Weber.

SK Nový Knín: Žák – Sládek, Reisser, Šiška, Stočes – Podhorecký, Černý, Pajer, Čálek – Pouček, Hájek

Branky domácích: Pouček 5, Podhorecký 2, Pajer

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904