18.10.2014 21:36

SK Nový Knín - SK Hostomice 0:3 (0:1)

Další zápas s přívlastkem smolný. Začalo to vlastně už před ním, když dva hráči se omluvili pro zranění, třetí pro pracovní povinnosti. Ale i tak! Samotný průběh naznačil, že jsme prohrát nemuseli, jenže když jsme nedali hned několik vyložených šancí a navíc v 60. minutě se zranil náš gólman L. Macho, bylo jasné, že na body myslet nemůžeme.

Soupeř zpod Brd se ukázal jako velice vyspělý, hlavně ve hře dopředu. Jeho hráči byli velice silní na míči a neustále díky vyspělé technice a velmi dobrému pohybu zaměstnávali naši obranu. Jenže ani my jsme se nechtěli nechat zahambit a tak se střídaly akce na jedné i druhé straně. V 11. minutě se nám povedla pěkná kombinace, do šestnáckty se dostal P. Fiala, míč se mu ale dostal za tělo, takže střela byla slabá, balón se ještě dostal k J. Poučkovi, který ale střelou asi z deseti metrů jen vyprášil gólmanovy rukavice. 

Prvnímu gólu v naší síti předcházel souboj M. Šustra u domácí lavičky, který ve skluzu vypíchl míč L. Hruškovi, ten ale teatrálně při pádu vykřikl a asistent signalizoval údajný faul, který hlavní odpískal. Trestný kop našel v šestnátce hostujícího A. Babíčka a ten dostal hosty do vedení. Naše následující šance, zejména J. Poučka, který se dvakrát dostal do brejku, a hlavně B. Rákosníka, jehož střelu hostující bek odvrátil z brankové čáry, zůstaly bohužel nevyužity. Stějně si ale vedli i hosté, když dvakrát v protiútoku při přečíslení váhali se zakončením tak dlouho, až naši obránci nebezpečí na poslední chvíli odvrátili na roh.  

Druhý poločas jsme začali velkým tlakem a vyrovnání doslova viselo na vlásku. Nejprve T. Slezák, kterého vyslal P. Fiala, zakončoval asi z deseti metrů zcela osamocen, jenže jeho střela šla jen těsně vedle pravé tyčky hostující branky. Stoprocentní šance! Po chvíli unikajícího P. Drechslera sestřelil hostomický hráč asi 25 metrů od branky, jenže sudí ocenil tento zákrok pouze žlutou kartou, i když faulují stoper byl posledním hráčem svého mužstva. Neuplynula ani minuta, další naší akci evidentně nesprávně zastavil praporek asistenta, který signalizoval ofsajd i přes to, že P. Drechsler přestal hrát tušíc, že je v ofsajdové pozici, a B. Rákosník běžící už sám na gólmana v postavení mimo hru evidentně nebyl.

Přišla 60. minuta, která byla zlomová pro dašlí vývoj utkání. Náš brankář si při výběhu natáhl sval, do branky musel P. Drechsler, tím jsme ale zratili na útočné síle. Hosté toho dokázali využít, i když jsme se ještě jednou dostali do jasné tutovky, konkrétně P. Vlk. Sám před brankářem ho chtěl přehodit, jenže míč šel i těsně nad hostující branku. Nedáš, dostaneš, toto staré pravidlo se opět potvrdilo, hosté zaútočili takřka vzápětí po levé straně a opět A. Babíček zvýšil na 2:0. V poslední minutě jsme kalich hořkosti vypili až do dna, když M. Šustr fauloval v šestnátce a z nařízení penalty A. Babíček dovršil svůj hatrick.

Sestava: Macho (61. F. Kukla) - Stočes, Chlumecký, Šustr, Vlasák - Rákosník, Fiala, Slezák (68. Vlk), F. Sklenář - Drechsler, Pouček

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904