27.10.2018 20:43

SK Nový Knín - MFK Dobříš B 3:2 (pk) (2:0)

Jesliže před týdnem jsme dva body zázrakem získali, dnes jsme bod rovněž zázrakem ztratili. Proti velmi slabému týmu jsme prakticky celé utkání dominovali, dali jsme dva góly, jenže soupeři stačilo doslova málo. Dvákrát se ve druhé půli trefil mezi tři tyče a byly z toho góly, zatímco my jsme kromě branek zahodili několik šancí, z nichž nejméně čtyři byly vyložené. A tak nakonec musel rozhodnout rozstřel ze značky pokutového kopu, který jsme opět zvládli, takže jsme si znovu připsali dva body.

Už úvod zápasu začal hodně netradičně. Ke Kocábě totiž přijeli jen dva rozhodčí, takže jako druhý asistent musel nastoupit domácí laik, což ani pamětníci ještě v krajské soutěži nezažili! Hned po úvodním hvizdu pak bylo zřejmé, na které straně hřiště je kvalita. Ševci rozehráli partii aktivně, nabízeli se, útočili zejména po stranách a také si vytvořili několik příležitostí. A pak přišla 15. minuta, J.Stočes se uvolnil ve vápně a z otočky vymetl šibenici hostující branky. Dál jsme se tlačili do útoku a po uplynutí dalších dvaceti minut jsme se dočkali druhého gólu. Střelec branky uvolnil přihrávkou na levém křídle R. Vlasáka, který sběhl do šestnáctky, na malém vápně našel F. Sklenáře a bylo to 2:0. Hosté se za první poločas dostali za půlku jen párkrát, byli doslova bezzubí, přesto domácím v jednom případě zatrnulo. To když asi deset minut před koncem prvního poločasu střelou z dálky i v N. Kníně známý ze svého působení harcovník J. Suchan trefil jen spojnici naší branky.

Jenže ve druhém poločase jsme se přesvědčili o ošidnosti dvoubrankového vedení. První střela hostů mezi tři tyče totiž znamenala jejich gól. Dosáhli ho po rohu, když jsme nechali v šestnátce zakončit mladého T. Kukola. Na dobříšskou branku se pak valil jeden útok za druhým, jenže bohužel bez gólového efektu. Do tutovek se přitom dostali zejména R. Vlasák, který běžel sám na gólmana, A. Jasz, jehož střelu vytěsnil A. Malý nohou na roh, a také hlavičkou J. Stočes, kterou hostující gólman vytáhl nad břevno své branky. 

A tak přišla poslední minuta zápasu. Stejně jako před týdnem jsme zahrávali trestný kop z asi dvaceti metrů a k jeho exekuci se postavil opět L. Vostrý. Jeho střelu hostující gólman tentokrát vytěsnil na břevno a od něj se míč odrazil do zámezí. Náš asistent signalizoval roh (hostující gólman po zápase přiznal, že šlo o správné rozhodnutí), jenže sudí ukázal nepochopitelně na kop od branky. Na stituaci jsme ale nezareagovali stažením svých hráčů, Dobříští snad poprvé ve druhém poločasu nebezpečně zaútočili, přišel pas z jejich levé strany a M. Kukol se znovu zapsal jako střelec zápasu. V poslední minutě jsme tak tentokrát přišli o plný bodový zisk.

Rozstřel ze značky pokutového kopu jsme ale opět zvládli, když jsme se netrefili jen jednou, zatímco hosté dvakrát, a tak jsme si znovu do tabulky připsali, tentokrát se dá napsat pouze dva body.

Branky: 16. Stočes, 36. Sklenář

Sestava: Petřík - Jasz (77. Vostrý K.), Šustr, Čálek - Rákosník (46. Kukla F.), Kadlečík, Vostrý L., Sklenář, Vlasák R. - Rada, Stočes

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904