07.10.2013 07:46

SK Nový Knín - Hostomice 3:1 (0:1)

Konečně se diváci v Kníně dočkali opravdu domácího zápasu. Na hřiště ke Kocábě jako první po červnových povodních přijel soupeř zpoza kopečků, z Hostomic. Přes velmi aktivní hru odcházeli po poločase domácí smutní, jelikož z ojedinělé akce prohrávali 0:1. Ovšem svou trpělivostí a aktivní hrou dokázali Ševci ve druhé půli zápas otočit a připsali si další důležité tři body.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a hosté měli plné ruce a nohy práce aby úvodnímu tlaku odolali. Hned v první minutě se do zakončení z velkého úhlu prodral Lomoz, ale trefil jen rohový praporek na druhé straně. Odpovědí byl nepřesný pokus ze střední vzdálenosti. V 11. minutě postupoval na branku Hostomic Fiala, ale netrefil zařízení. Dalších 10 minut se téměř nic podstatného nedělo, domácí se kombinačně snažili tlačit do obrany hostů s nepřesnou koncovkou a hostomičtí naopak podnikali rychlé brjeky s nakopávanými míči na vysoké a důrazné utočníky. Ve 23. minutě zaváhal Weber při dlouhém nákopu a byl z toho roh. Po jeho rozehrání se ocitli hned tři volní hráči před domácím gólmanem a bylo to 0:1. Ševce tento gól poměrně zneklidnil a chvíli jim trvalo, než se do své hry opět dostali. Naštěsti hosté byli také jaloví a tak se do kabin odcházelo za nepříznivého stavu pro domácí.

Do druhé půle vlítli Ševci jako utržení ze řetězu a hostomičtí přestávali tlak zvládat a jen díky Hercovi zatím drželi svůj náskok. Ve 48. minutě trefil Drechsler snad z jednoho metru právě golmana. V 57. minutě už se domácí radovali, když míč dostal do ideální pozice Sklenář a tentokrát nedal Hercovi žádnou šanci – 1:1. Hned za pět minut si po rohovém kopu Plota našel míč Drechsler a vývoj utkání byl otočen – 2:1. O několik chvil později mohl přijít uklidňující gól. Po nádherné akci po ose Fiala – Plot – Drechsler – Plot zůstal poslednímu z nich míč pod nohou a Herc dokázal úhel zmenšit. V 70. minutě se ke slovu dostali i hosté – jak jinak než po standardní situaci. Míč proletěl bez teče naštěstí vedle. V 74. minutě přišla pro domácí komplikace. Lomoz nepochopitelně oplácel po odpískaném faulu a musel předčasně pod sprchy. Hosté vycítili příležitost a pokusili se přidat na tempu. Nebylo jim to však nic platné. V 82. minutě totiž přišel Vlk, hladový po brance. Přihrávkou vyslal Fialu do úniku, který zprava od lajny dal pod sebe na Foltýna, ten posunul zpět Vlkovi, který svým druhým kontaktem poslal míč potřetí za Hercova záda – 3:1. Touto trefou otupil tlak hostů na minimum a Ševci si už výsledek pohlídali. V poslední minutě ještě mohl skŕovat další Straceného žolík, ale Stočes hlavou netrefil bránu.

„Konečně se nám podařilo hrát to, co jsme chtěli, aktivní, kombinační a trpělivou hru. Škoda, že jsme neskórovali už v první půli. Doufám, že takové výkony budeme předvádět i dále. Dnes jsem spokojený nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou“, usmíval se dobře naložený trenér Stracený.

Příští utkání hraji Ševci další okresní derby v Podlesí, v neděli 13.10. od 16:00.

Nový Knín: Weber – Chlumecký, Sekýt, Šustr, Vlasák – Fiala (90. Stočes), Plot, Foltýn, Lomoz – Drechsler (82. Vlk), Pouček (20. Sklenář F.)

Branky: 57. Sklenář, 63. Drechsler, 82. Vlk – 23. Rybák

ČK: Lomoz (NK)

Rozhodčí: Sandev – Hájek, Krejsa

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904