24.07.2016 09:31

SK Nový Knín - FK Říčany 1:3 (1:0)

Také proto, že někteří zejména mladí hráči pojali přípravu na novou sezónu svérazně, vlastně ji ještě ani nezačali, nastoupilo naše mužstvo do dalšího přípravného utkání se třemi hráči rezervy. Aby zápas neskončil ostudou, hrát museli i lechce zranění P. Kozohorský a P. Foltýn. Přesto jsme rovněž s nováčkem 1. A třídy, ale skupina B, který v kontrastu s tím přijel s 16 borci, odehráli po většinu zápasu vyrovnané utkání. O výsledku se vlastně rozhodlo až v poslední třetině hrací doby, když nám v dusném počasí rychle ubývaly síly. 

Bez J. Svárovského (práce), Chlumeckého (zahraniční dovolená), Lomoze (účast na svatbě), Poučka, Stočese (bez omluvy) a Sekýta (dlouhodobý pobyt v zahraničí) měl zápas od začátku vyrovnaný průběh. Obě mužstva vyznávají kombinační fotbal, který se dívákům musel líbit. Přesto jsme se nevyvarovali chybám v rozehrávce, které, jak se později ukázalo, byly rozhodující pro konečný výsledek. V prvním poločase je soupeř dvakrát nepotrestal, naopak jsme to byli my, kde šel do vedení. Akce R. Vlasáka ještě gólem neskončila, další už ano. A to po skvělém pasu A. Jasze, který na levém křídle našel P. Vlka, ten zatáhl míč skoro až k brankové čáře, odtud odcentroval a nabíhající P. Kozohorský nás dostal z blízka do vedení. 

Druhý poločas pokračoval podle stejných not. V úvodu jsme byli aktivnější my, do vedení o dvě branky nás mohl dostat zejména R. Vlasák, který utekl po levém křídle, jenže se dostal příliš blízko ke gólmanovi, takže jeho střela jen těsně minula pravou tyčku říčanské branky. Hosté lacino srovnali takřka vzápětí po rohovém kopu, když neobsazený hráč se trefil hlavou. To už na našich hráčích byla znát únava, zatímco hosté mohli hrát stále ve stejném tempu, neboť do druhého poločasu vystřídali hned pět hráčů. A to se také projevilo. Asi v 65. minutě ztratil na půlce míč P. Foltýn a hostující hráč měl volno k naší brance. Všiml si však, že náš gólman stojí na šestnátce, zvolil douhý lob, který zapadl pod břevno naší branky. Ani ne za tři minuty to bylo už 1:3, když hosté opět z protútoku po naší ztrátě zvyšovali z bezprostřední blízkosti. Do konce utkání už nám moc sil nezbývalo, přesto jsem se mohli hned dvakrát trefit. Nejprve náš "gólman" M. Petřík minul konstrukci hlavou po centru L. Vostrého, ještě větší šanci těsně před koncem potom zazdil A. Jasz, který po rohu P. Kozohorského opět hlavou přestřelil prázdnou branku Říčan.

Branky: 32. Kozohorský

Sestava: Petřík (46. Sláma) - K. Vostrý, Ducho, Jasz, Vlasák - Kozohorský, Foltýn (70. Petřík), Fiala, Vostrý L., - Slezák, Vlk

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904