28.03.2015 20:53

SK Nový Knín - FK Olympie Zdice 4:0 (2:0)

Výsledek hovoří sice o našem jasném vítězství, průběh hry s mužstvem, které v tabulce bylo až dosud těsně před námi, už tak jednoznačný nebyl. Hosté se totiž několikrát dostali do nebezpečného zakončení, v koncovce však vždy selhali, takže naše konto zůstalo i tentokrát čisté. Naopak my jsme v rozhodujících fázích zápasu úspěšní byli, a tak jsme si zaslouženě připsali další tři body. Vyhoupli jsme se proto v tabulce na průběžné třetí místo.

Po několikaminutovém úvodním oťukávaní jsme se začali tlačit do útoku, jenže bez nebezpečného zakončení. První vzrušení přinesla až asi 12. minuta, kdy do šestnáctky pronikl R. Vlasák, dostal se do sevření dvou beků, kteří ho srazili, jenže píšťalka sudího zůstala němá. Ještě před tím se do svého typického výletu vydal Š. Chlumecký, jenže jeho střelu stačili hostující obránci zblokovat. Do třetice jsme nevyužili rohový kop, když si na centr T. Slezáka naběhl na přední tyč M. Šustr, jeho hlavička šla ale těsně vedle zadní tyče.

Ani hosté nechtěli zůstat pozadu, do útoku se prosazovali především po naší pravé straně, když jejich levý záložník dostával křížné přihrávky z hloubi své obranné poloviny. V jednom případě se dostal do gólového zakončení, náš brankář ale zůstal dloho stát, čímž protihráče zmátl, takže jeho střela šla mimo naší branku, podruhé jeho střelu gólman vyboxoval. A tak přišla 33.minuta zápasu, k zahrávaní trestného kopu asi 25. metrů se postavil velice agilní T. Slezák, svou prudkou střelu skvěle zatočil přes zeď a vymetl pavučinu v pravém horním rohu brankové konstrukce hostů.

Ani ne za minutu mohlo být vyrovnáno. Po centru zleva šla následná střela zdického hráče do protipohybu našeho gólmana, ten ale stačil míč instinktivně vykopnout do bezpečí. A tak jsem trestali znovu my. P. Fialovi se podařilo na dlouhou nohu přhrát F. Sklenářovi, ten posunul na nabíhajícího T. Slezáka, který sběhl do vápna a podruhé zavěsil. Za stavu 2:0 se šlo také do kabin.

Hosté nastoupili do druhého poločasu s odhodláním něco s výsledkem udělat, jenže kromě několika nákopů do naší šestnáctky nic nevymysleli. Asi v 63. minutě se do dalšího úniku tlačil opět T. Slezák, srazil se ale s hostujícím brankářem a z tohoto souboje si odnesl naraženou holeň. Naše vynucené střídání se však povedlo na sto procent. Neutekla ani minuta pobytu J. Poučka na hřišti a už se zapsal mezi střelce. To se do šestnáctky dostal J. Ducho, vystřelil, brankář Zdic míč jen vyrazil před sebe a náš mladý útočník zvyšoval už na 3:0. 

Na hostech bylo sympatické, že ani za tohoto stavu neskládali zbraně, jenže jejich zakončení bylo doslova žalostné. Účet zápasu proto uzavřel náš tým. Akce L. Vostrého, následná hlavička R. Vlasáka a dořážka M. Šustra brankou ještě neskončila, proti střele levačkou J. Sekýta byl gólman hostů, na další naší akci však už nestačil, když se trefil s chutí hrající J. Ducho, jehož střela asi z 12 metrů trefila pravou tyč a od ní míč putoval počtvrté do sítě zdické branky.

Branky: 33., 39. Slezák, 64. Pouček, 80. Ducho

Sestava: Sláma - Sekýt, Šustr, Chlumecký, Vlasák - F. Sklenář (55. Lomoz), Foltýn (76. Stočes), Fiala, Vostrý - Slezák (63. Pouček) - Ducho (83. Kukla)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904