27.08.2018 05:58

SK Nový Knín - FK Olympie Zdice 0:1 (0:0)

Po velkém tlaku v úvodu, z kterého jsme ale nic nevytěžili, se hra vyrovnala. O výsledku utkání rozhodl začátek druhé půle, kdy jsme dost nešťastně inkasovali po těčované střele, když míč vysokým obloukem zapadl pod břevno naší branky. Po vystřídání jsme sice znovu převzali iniciativu, jenže alespoň na vyrovnaní to nebylo. 

Oba týmy hrály soutěž po čase, my sestoupili, hosté postoupili a zejména v úvodu byl rozdíl mezi nimi znát. Ševci si vytvořili pohybem a kombinacemi přes křídla enormní tlak, hosté se spoléhali na své rychlé útočníky, obránci míče na ně nakopávali, ovšem v první půli zcela bez výsledku. Zato domácí si vytvořili řadu šancí, umřeli však na efektivitu. Po gólu volala zejména situace asi z třinácté minuty, kdy se před gólmanem ocitl zcela sám J. Stočes, jenže jeho hlavička šla nad konstrukci zdické branky. Naši hřáči jakoby se od svého spoluhráče nakazili, takže si vedli stejně. Jejich zakončení z nadějných příležitostí totiž většinou šlo těsně vedle tři tyčí. V první půlhodině jsme navíc zahrávali snad deset rohů a několik trestných kopů z nadějných vzdáleností, nic jsme z nich ale nevytěžili. A tak místo jasného vedení, na světelné tabuli stále svítily dvě nuly.

Náš tlak pomalu klesal, hře soupeře jsme se přizpůsobili, přestal hrát především střed zálohy, takže jsme ustoupili od kombinační hry a místo ní jsme volili dlouhé nákopy. Bohužel ty většinou nenašly adresáta, hra proto v té době upadla do průměru. A překvapivě tak pokračovala i po přestávce. Neuteklo ani deset minut a došlo k rozhodující situaci zápasu. Po útočné akci Zdic, kterou jsme odvrátili, se dostal míč k M. Čálkovi, ten ale nepřesným odkopem umožnil hostům, aby se vrátili k našemu vápnu. Jejich útočník vystřelil, střela možná ani nešla na branku, jenže M. Šustr míč tečoval a ten se velkým obloukem snesl po břevno domácí branky, přičemž couvající gólman ho už nestačil vyrazit.

Na domácí tým se snesla deka, hráli křečovitě, nepřesně a měli štěstí, že hosté se ještě jednou nezapsali gólovým zápisem. Knínští hráči mohli ale poděkovat svému brankáři, že se tak nestalo, když L. Sláma vytáhl těsně za sebou dva skvělé zákroky. Po vystřídání domácích se obraz hry opět změnil, znovu přezvali inicitativu na své kopačky, jenže ani po dalekonosné střele T. Slezáka, ani po akci A. Rady gól nepadl. Nepomohlo ani vysunutí M. Šustra s R. Vlasákem do útoku na posledních deset minut, vypadalo to, že kdybychom hráli celý den, gól stejně nedáme. A tak jsme si dost překvapivě připsali do tabulky první ztrátu.

Sestava: Sláma - Chlumecký, Jasz, Šustr, Čálek - Vostrý L., Foltýn (68. Kadlečík), Slezák, Vlasák - Stočes (61. Rada), Pytka (80. Stracený F.)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904