23.05.2015 23:56

SK Nový Knín - FK Mníšek pod Brdy 1:2 (1:1)

Zápas se soupeřem zpod Brd nesl typické znaky pro derby. Obě mužstva hrála s nasazením, tvrdě, často za hranicí regulérnosti, což bylo charakteristické především pro našeho soupeře. Brzo jsme šli do vedení, nedali jsme pak ale několik šancí, takže o výsledku nakonec rozhodly dvě standardní situace hostů.

Úvod utkání se nám opět povedl stejně, jako na podzim. Už v 5. minutě jsme šli do vedení, když L. Vostrý křižným pasem uvolnil na levé straně P. Foltýna, ten po zpětné kličce dal míč proti noze M. Lomozovi, který odcentroval, J. Pouček míč prodloužil na M. Šustra a ten nezadržitelně skóroval. Také hosté byli aktivní, útok střídal útok, jenže dlouho bez gólového zakončení. Příležitost k potvrzení našeho vedení měl v 19. minutě J. Pouček. To znovu L. Vostrý centrem na zadní tyč našel nabíhajícího R. Vlasáka, ten na dlouhou nohu od brankové čáry ještě stačil dát míč pod sebe, přihrál našemu nejlepšímu střelci, jenže již překonaného gólmana zastoupil stoper Mníšku a míč se štěstím v pádu odvrátil do bezpečí.

Hosté poté hodně přitvrdili, což na Ševce platitlo. Za zmínku stojí z této fáze zápasu především doslova kriminální zákrok J. Valenty na koleno F. Sklenáře, kterého sestřelil na půli hřiště bez evidentní snahy hrát míč, jenže píšťalka sudího k šoku domácí lavičky i diváků zůstala němá, i když takový zákrok přímo volal po červené kartě! Možná i proto se hosté při vědomí, že jim takové fauly procházejí, stále více dostávali do zápasu. Asi po půlhodině předvedl svoje umění nejlepší hráč hostů L. Kindl, který vyslal na naši branku projektil asi z 30. metrů, jenže jeho střela jen těsně minula pravou tyčku. Takřka stejnou mincí oplatil vzápětí v prvním poločase hodně viditelný L. Vostrý, jeho střela asi z dvaceti metrů ale i v tomto případě minula tentokrát levou tyčku svatyně hostů. Selhání Mníšku, kdy jeho nejlepší střelec L. Novák neproměnil samostaný únik, který zneškodnil včasným vyběhnutím do té doby bezchybný L. Sláma, jsme mohli potrestat vzápětí. Na trestný kop si naběhl M. Lomoz, jenže jeho hlavička prodlužující centr L. Vostrého opět jen těsně minula konstrukci mníšecké branky. K rozuzlení prvního poločasu tak došlo v 41. minutě, kdy hosté zahrávali trestný kop za údajný faul P. Foltýna, který si naběhl tváří na loket hostujího hráče. Centr do vápna jsme trestuhodně nechali propadnout, posledním hráčem s dotykem byl L. Novák a míč zapadl do naší sítě. Gól do šatny jsme si tak dali vlastně takřka sami!

Druhý poločas už tolik vzruchu nepřinesl, i když jsme stále byli ofenzívnějším týmem. V první čtvrthodině jsme znovu až neuvěřitelně nedali dvě tutovky, nejprve to byl J. Pouček, poté P. Fiala nepřetavil svůj únik v gól, J. Veselý ho vychytal, odražený míč se dostal na kopačky F. Sklenáře, který ho chtěl do prázdné branky vrátit, jenže znovu zaúřadoval gólman hostů, který se stačil přesunout, a míč chytil. Druhý gól v naší síti se podobal tomu prvnímu. Na centrovaný míč z trestného kopu si naskočil hostující borec, první střelu náš brankář vyrazil, jenže rovnou k  L. Tomiskovi, který měl před sebou už jen zívající branku. Vyrovnání měl na své kopačce asi 15 minut před koncem J. Pouček, probil se přes vzrostlé stopery, jeho střela z hranice vápna sice měla razanci, ale nikoliv směr, takže velmi dobrý brankář hostů si s ní hravě poradil.

Branka: 5. Šustr

Sestava: Sláma - Sekýt (82. Vlk.), Šustr, Chlumecký, Lomoz - Sklenář F. (75. Stočes), Foltýn, Fiala, Vlasák - Pouček, Vostrý L.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904