04.11.2013 08:28

SK Nový Knín - FK Lety 1:4 (0:1)

V sobotu odpoledne přijel ke Kocábě leader I. B třídy, skupiny E – FK Lety. Oproti minulému týdnu se alespoň trochu zlepšila kombinace domácího týmu, ovšem výsledek zůstal téměř neměnný. Šancí domácích bylo po skromnu a hosté trestali řadu chyb v obraně. Ševci se pokoušeli hrát kombinačně, hosté z Let naopak velmi jednoduše na vytáhlého Kalivodu. Úspěch bohužel slavila taktika hostů.

Domácí vstoupili do utkání se snahou o držení míče a aktivního napadání. Do první šance se však dostal Jablonský, ale ve vyložené šanci trefil Webera do nohou. Za dvě minuty už bylo hůř. Domácí obrana si nepohlídala míč směřující na Kalivodu, jenž nejprve trefil z bezprostřední blízkosti Webera do hrudníku, ale odražený míč už do sítě dopravil – 0:1. Po tomto gólu se domácí dostávali alespoň do náznaku šancí, jenže spousta centrů nenašla žádného adresáta. Postupně dostali míč před branku Štěpána Vlasák, Plot a opět Vlasák. Po tom posledním přišel další nákop za obranu, faul a trestný kop, který zakončoval hlavou Šmerda, Weber byl u tyče včas. Ve 25. minutě konečně domácí i zakončili. Po centru Vlasáka hlavičkoval nejmenší muž na hřišti Kozohorský, ovšem nepřesně. Stejně si vedl i Pouček po trestném kopu Plota. Pak se zase nějaký čas nic nového nedělo, domácí kombinovali bez zakončení, hosté nakopávali na Kalivodu. Až ve 41. minutě Plotův centr tečoval Kalivoda těsně vedle vlastní brány.

Druhou část zahájil nepřesnou střelou Kalivoda. Na druhé straně položil Štěpána svou střelou Sklenář. Na knínskou branku pak vyslali své pokusy Kolman a opět Kalivoda, ani jeden však netrefil zařízení. V 58. minutě střílel Kozohorský znovu do brankáře Štěpána. V 67. minutě opět po rychlém přechodu do útoku zakončoval tvrdě Turek, Weber jeho střelu vyrazil. Jenže po následném rohu propadl míč k volnému Korbelářovi a ten Webera propálil tak, že nestihl ani zvednout ruce – 0:2. Další pohroma přišla hned za tři minuty, Jablonský měl spoustu času na připravení si střely z 20 metrů a pomocí Kozohorského teče do protipohybu Webera, rozvlnil síť potřetí – 0:3. Následovala kličkovaná Vlasáka a centr před branku, na který jen těsně nedosáhl Sklenář. V 77. minutě se k přímému kopu postavil Plot a technicky nedal Štěpánovi šanci – 1:3. Domácí ještě vycítili šanci alespoň na vyrovnání, jenže přes mírný tlak se do zakončení nedostali. A tak pět minut před koncem ztratil střídající Kukla míč, Jablonský pláchnul Šustrovi a Foltýn jej nedovoleně zastavil v brankovišti – penalta. K té se postavil Rosenkranz a s přehledem proměnil – 1:4. Pak už se jen čekalo na závěrečný hvizd sudího.

„Kluci kombinačně neodehráli špatné utkání, jenže jsme se nedokázali prosadit v koncovce, navíc hosté do čeho kopli, to skončilo v bráně a mohli skórovat i vícekrát. Nedaří se nám a už se těšíme na zimní přestávku, snad nám pomůže“, věří v lepší zítřky domácí záložník Kukla.

Příští týden hrajou Ševci v neděli od 14:00 na hřišti v Petrovicích, čeká je další okresní derby, navíc se soupeřem, se kterým hráli i loni ve vyšší soutěži.

Nový Knín: Weber – Chlumecký, Šustr, Sekýt, Vlasák – Kozohorský, Foltýn, Plot, Fiala (46. Drechsler) – Sklenář (72. Krmela), Pouček (75. Kukla)

Branky: 77. Plot – 12. Kalivoda, 67. Korbelář, 70. Jablonský, 85. Rosenkranz (pen.)

Rozhodčí: Hurych – Holl, Černý

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904