07.10.2013 08:11

SK Nový Knín B - Sparta Luhy 2:2 (1:2)

Teprve druhý bod si připsalo do tabulky naše béčko za remízu se Spartou Luhy. Mužstvo trénované ligovým hráčem Příbrami P. Pilíkem se ukázalo jako tým, který si s fotbalem příliš velkou hlavu nedělá, hrálo jednoduše s řadou nakopávaných míčů. Naproti tomu my jsme volili kombinační hru, což se nám nakonce vyplatilo a získali jsme zasloužený bod za remízu 2:2.     

Hosté ač jako nováček přijeli seběvědomě, od počátečního hvizdu se dostali do tlaku především díky nakopávaným míčům. Hrálo prakticky bez zálohy, naše obrana si však s řadou nebezpečných situací poradila. Jenže asi ve dvacáté minutě přišla chyba našeho brankáře, míč neudržel a když po něm sahal, podrazil útočníka. Rozhodčí posoudil jeho zákrok jako nedovolený a nařídil pokutový kop, který exekutor proměnil, i když gólman jeho úmysl vystihl, ale na střelu byl krátký. Vyrovnání přišlo záhy. V závaru v šestnáctce hostů se nejlépe orientoval S. Stránský a střelou k tyči asi ze sedmi metrů překvapil brankáře. Hra dál probíhala podle stejných not, hosté hrozili především ze standardek, kterých jsme bohužel vyrobili dost a vlastně jsme tak přilévali olej do ohně. Po jedné takové situaci jsme obdrželi druhý gól. Po trestném kopu z půlky si hostující útočník naběhl na hranici šestnáctky, míč si zpracoval a poslal Spartu do vedení.

Druhý poločas už přinesl jiný fotbal, a to zásluhou našeho mužstva. Asi půlhodinku jsme byli jasně lepším mužstvem, dośtávali jsme se častěji do šestnáctky, jenže chybělo zakončení! Až asi v 61. minutě se míč odrazil k volnému F. Kuklovi, který střelou z hranice vápna poslal míč na zadní tyč, brankář se míče ještě dotkl, ale gólu už nezabránil. Poté měl příležitost Š. Hrubý, který ale místo střely ještě vymýšlel efektní obejití protiháče, o míč přišel a nebylo z toho nic. A když dvě hlavy J. Poučka a Š. Hrubého šly těsně nad sparťanskou branku, začal se vývoj utkání opět otáčet ve prospěch hostů. Přispěla k tomu také řada standardek, jenže kromě nastřeleného břevna hosté z nich nezískali nic. V závěru jsme ze dvou brejků mohli ještě strhnout vítězství na svou stranu. Nejprve střelu B. Rákosníka brankář vyrazil v poslední chvíli nohou nad sebe a ten spadl do nářuče ležícího gólmana, po chvíli F. Kukla chtěl obloučkem přehodit sparťanského strážce svatyně, jenže dal do střely moc razance, takže míč skončil v ochranné síti za brankou. Ke kuriózní situaci došlo v poslední minutě. Obránce hostů asi 5 metrů před vlastním vápnem naremploval Š. Hrubého, rozhodčí odpískal, nikoliv jasný faul, ale necitlivě konec zápasu!  

Branky: 26. Stránský, 61. Kukla

Sestava: Sláma - Stránský, Petřík, Vostrý, Stačes - Vlk (34. Pouček), Foltýn, Rákosník, Kukla - Mařík (82. Sládek), Hrubý.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904