19.10.2015 11:23

SK Nový Knín B - Sokol Kamýk 2:2 (0:2)

Zatímco první poločas dalšího domácího zápasu Benfiky s Kamýkem jsme doslova prospali a hosté tak šli hodně lacino do vedení po dvou snad jediných svých povedených akcích, druhé dějství už bylo o něčem zcela jiném. Byli jsme jednoznačně lepším týmem, takže jsme nakonec na těžkém terénu vybojovali víc než zaslouženou remízu. Dá se říct, že spravedlnost tentokrát nebyla slepá.

Motivaci k utkání měla obě mužstva totožnou, byla to jejich vystoupení v minulém kole. My jsme chtěli napravit pošramocenou pověst z Hříměžidc, hosté zase přenechání bodu dosud posledním Mokrovratům, kterým v tabulce do té doby svítila nula. Jenže prakticky po celý první poločas se na hřišti děla jen jedna velká nuda. Překvapilo to především od našich hráčů, kteří spíš na hřišti spali než by vykazovali nějakou činnost. A protože ani hosté se nějak víc nesnažili, diváci se spíš bavili mezi sebou než fotbalem. Vzrušení přinesly jen dva nákopy z velké dálky na obou stranách, které vystrašily oba gólmany, ani jednou z toho však nic nebylo. Vymlouvat se přitom na terén, který byl těžký, neobstojí. Viz dále repo z druhého poločasu.

Až teprve asi 35. minuta přinesla vzruch před brankou hostů. P. Drechsler potáhl míč po levé straně, odcentroval, na míč si naskočil M. Lomoz, jenže hlavičku hostující brankář takřka z brankové čáry vyrazil, míč se odrazil k dobíhajícímu P. Vlkovi, jehož dorážka ale jen trefila obránce a od něho míč putoval do zámezí. Uhodilo ale takřka v zápětí na druhé straně. Kamýk zahrával zprava trestný kop, náš gólman uzemnil obranu výkřikem mám, jenže neměl, míč spadl na hlavu L. Skřivana a bylo to rázem 0:1. A za dvě minuty se skóre zase měnilo, znovu v náš neprospěch. Po akci na pravě straně následoval přízemní centr, naše obrana si nepohlídala J. Špačka a ten pohodlně dořážel do prázdné branky.

Oživení naší hry nastalo ve druhém poločasu, najednou jsme byli mužstvem, které diváci z podzimu dobře znají, terén, neterén! Plno kombinací, náběhů, centrů, střelba, jenže bohužel dlouho bez řádného zakončení. Tyčka (P. Drechsler), překopnutí prázdné brány z pěti metrů (A. Jasz) a několik dorážek a střel (P. Vlk, M. Lomoz, Rada, P. Drechsler, A. Jasz), které zlikvidoval vynikající gólman hostů, byly toho důkazem. Postupem doby jsme hráli už vabank, naštěstí hosté otevřené obrany Ševců využívali jen sporadicky. V jednom případu se navíc vyznamenal L. Sláma, který skvělým zákrokem napravil chybu při prvním gólu, jinak výlety Kamýku na naši půlky by se daly počítat na prstech jedné ruky.

Jak se blížil závěr utkání, diváci se začali sázet, zda alespoň skóre vyrovnáme nebo ne. Pravdu naštěstí měli ti, kteří byli pozitivní. V 78. minutě utekl P. Vlk, udělal brankáři kličku, ten ho srazil - jasná penalta, přičemž brankář hostů mohl být rád, že nedostal kartónek červené barvy, v ruce arbitra se totiž jen žlutilo. P. Drechsler se v těchto případech nemýlí a snížil na 1:2. Posledních deset minut se tým od Vltavy prakticky nevymanil z našich kleští, další jasný faul v šestnáctce na K. Radu se rozhodčí neodvážil potrestat, další faul před vápnem na F. Kuklu už ano. V 90. minutě se k míči postavil K. Rada a ten takové situace zvládá. Gólman čekal míč přes zeď, šel za ní, jenže Kamil poslal střelu tam, kde ještě před vteřinou O. Čedík stál a bylo vyrovnáno!

Branky: 78. Drechsler, 90. Rada

Sestava: Sláma - Vostrý, (75. Pazderka), Jasz, Šustr, Zorek (69. Sládek) - Vlk, Rada, Rákosník, Lomoz - Drechsler, Štěpánek (46. Kukla)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904