18.09.2016 21:57

SK Nový Knín B - Sokol Jesenice 2:4 (1:0)

Další neuvěřitelný zápas, doslova až absurdní divadlo, předvedla naše Benfika v zápase s Jesenicí. Po jednoznačném první poločasu, kdy kromě gólu zahodila hned několik jasných příležitostí, pustila soupeře v druhém dějství do hry zbytečnou penaltou, následovala vymyšlená sudím a už se naši hráči vezli. Začali hrát vabank, trefovali tyčky, zatímco soupeř zakončoval na rozdíl od nás po brejcích do otevřené obrany. 

Na těžkém terénu jsme rozehráli partii líbivého fotbalu, co to ale bylo platné, když před brankou hostů jsme se nedokázali prosadit. Soupeř přitom dlouho budil dojem odevzdaného mužstva, až na výjimky abstinoval v útočné fázi a ani v obraně ani zdaleka nebyl jistý. A tak se na branku hostů valil jeden útok za druhým, jenže ta koncovka! Dali jsme sice krásný gól F. Kuklou, v řadě stejných situací jsme ovšem selhali. Platí to například o šancích P. Drechslera, D. Patetla, T. Kukly a dalších. A tak místo jednoznačného vedení nejméně 5:0, odcházela obě mužstva do šaten za našeho hubeného vedení 1:0.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, jenže přišla 56. minuta, M. Cihelka šel ve vápně po první vážnější akci soupeře v druhé půli do souboje příliš vehementně, trefil nohu jesenického útočníka - jasná penalta. Tu P. Čejda bez problémů proměnil. Okamžik, který zřejmě rozhodl o celém utkání, se udál za čtyři minuty. J. Stočes po centru soupeře odehrával míč z vlastního vápna, ten se mu na těžkém terénu odrazil do prsou, odtud zpět na zem a pak ho Kuba odehrál do bezpečí. Jenže sudí stojící za ním dal na reakci hostujícího útočníka, který reklamoval ruku, nařídil naprosto nepochopitělně pokutový kop a P. Čejda ho znovu proměnil. 

Od té chvíle jsme začali hrát doslova vabank, jenže po ztrátách míče v soupeřově šestnáctce, které přišly díky naší nevídané zbrklosti a ukvapenosti, hosté ve třech čtyřech hráčích podnikali rychlé protiútoky, které dvakrát skončily gólovým zápisem. Dvakrát jsme trefili tyč, dvakrát z malého vápna minuli opuštěnou branku a tak jsme pokračovali ve své střelecké impotenci. Snížit se nám podařilo až v poslední minutě po zkratu P. Kymly, který zastoupil na vlastní brankové čáře svého gólmana a rukou vyrazil míč směřující do branky, za což sudí už musel odpískat penaltu a provinivšího jesenického hráče vyloučit. F. Kukla proměným pokutovým kopen jen zmírnil nepříznivé skore. Benfika tak opět dokázala doslova podělat dobře se vyvíjející zápas.

Branky: 29., 90. Kukla F.

Sestava: Sláma - Cihelka (75. Zorek), Šustr, Stočes, Vostrý - Kukla T., Rada, Rákosník, Kukla F. - Patetl (68. Sládek), Drechsler

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904