01.11.2015 19:07

SK Nový Knín B - SK Petrovice B 2:4 (2:0)

Naše Benfika nezvládla zápas o druhé místo a v praxi předvedla to, jak prohrát vyhraný zápas. Skoro sedmdeást minut byla jednoznačně lepší než její soupeř, rezerva Petrovic, a vedla také dvoubrankovým rozdílem. Jenže nedala další šance, pak přišla první chyba, která nastartovala hosty. Ti nakonec výsledek otočili, takže si do tabulky připsali tři body, díky nimž jsou stále ve hře o postup.

Hostům patřila první šance, když míč už ve druhé minutě prošel mezi stopery a překvapený nejlepší střelec Petrovic M. Kudrna minul naší branku. To bylo ze strany hostů na více než dvě třetiny zápasu vše, co předvedli. Náš výkon se zvedl, jenže mnohdy jsme místo kolektivního volili individuální přístupu, takže obrana hostů si s touto hrou často poradila. Pokud jsme ale zvolili kombinační hru, bylo před brankou hostů zle. Platí to zejména o akci B. Rákosníka asi v 10. minutě, který unikl po levém křídle, míč si zasekl a pravačkou poslal centr do vápna, kde se k zakončení dostal P. Drechsler, jenže jeho volej skončil jen na tyčí petrovické branky.

A tak jsme v 23. minutě trestali ze standardky. K zahrávání rohového kopu se postavil znovu B. Rákosník, míč poslal na hlavu A. Jasze a ten dostal domácí mužstvo do vedení. Dál jsme opanovali hřiště, snahy hostů končily daleko před vápnem, jenže jsme opět sklouzli k individuálnímu řešení situací, což proti zkušeným obráncům nemohlo vést k úspěchu. Střelecký zápis se tak měnil až v 41. minutě, když P. Pazderka řešil situaci podle hesla, když nevíš co s míčem, vystřel! Dostal se k němu totiž odražený balón, Petr ho z voleje levačkou poslal asi z 25. metrů obloučkem na bránu a ten zapadl pod břevno branky hostů.

Ještě dvacet pět minut druhého poločasu nikdo nepochyboval o našem vítězství. Jenže jsme až trestuhodně dvakrát promarnili více než stoprocentní šance. Nejprve pohrdl zvýšením na 3:0 P. Vlk, který sám doklepával do prázdné branky, jenže jeho dorážka ze tří metrů šla vedle pravé tyče. Poté B. Rákosník unikl po pravém křídle, míč potáhl až k brankové čáře, jeho přihrávka pod sebe našla na penaltě osamoceného P. Drechelsra, který se mohl zeptat gólmana, kam to chce, jenže střela trefila jen padajícího A. Lišmana.

A tak se začal naplňovat hořký scénář zápasu. Asi v 70. minutě hostující hráč nakopl asi z 50. metrů nazdařbůh míč na do našeho vápna, gólman ho nepochopitelně nechal skočit, ten se odrazil na břevno, od něho se vrátil přímo na kopačku dobíhajícího M. Kudrny a vlastně první střela jeho mužstva na branku znamenala gól! A aby toho nebylo dost, na naší pravé straně se asi za minutu uvolnil petrovický útočník, přihrál prudký míč před branku a opět M. Kudrna tečí dorážel na 2:2. To Ševce srazilo, nedokázali čelit zjednodušené hře soupeře, který volil nakopávané míče na naši půlku a ten trestal potřetí po chybném vyběhnutí T. Reissera. A čtvrtý gól po střele asi z třiceti metrů jen potvrdil náš závěrečný zmar.

Branky: 23. Jasz, 41. Pazderka

Sestava: Reisser – K. Vostrý, Jasz, Šustr, Stočes – Sklenář, Rada, (68. Sládek), Pazderka, Rákosník – Drechsler, Vlk (78. Zorek) 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904