10.05.2015 23:04

SK Nový Knín B - Obořiště 3:2 (0:1)

Také po 21. kole pokračuje jarní seŕie naší Benfiky v neporazitelnosti. Soupeřem ji bylo sice také poslední mužstvo tabulky - Obořiště, ale práci s ním měli její hráči mnohem těžší než den před tím borci prvního mužstva s Rožmitálem. Především proto, že zejména v prvním poločase se předháněli v zahazování vyložených příležitostí a tak zákonitě přišel trest v podobě gólu takřka do šatny po jednom z mála útoků hostů. Druhý poločas byl už o něčem jiném, skóre se podařilo otočit a nakonec zápas dovést do vítězného konce.

Od úvodu utkání se Ševci usadili na polovině hostů a zůstali tam prakticky celou první polovinu, až diváci měli křeče na krku, jak se stále dívali doleva. Domácí hráči si vytvářeli jednu šanci za druhou, jenže buď ztroskotali na své neschopnosti vstřelit gól nebo je vychytal brankář hostů. Nebylo přitom ani těžké překonat obranu, i když hosté nechávali vpředu jen jednoho hráče, mnohem větší problém byl zachovat klid při zakončení většinou v pozici tváří v tvář gólmanovi hostů. Domácí se také zlobili na rozhodčího, když neodpískal ve vápně faul na P. Vlka, v té době ale už měli vést nejméně s třígólovým náskokem! A když brankář Obořiště vytáhl dělovku J. Straceného z voleje, vypili kalich hořkosti až do dna. Hostům se asi v 38. minutě podařil jediný brejk a šli do vedení. 

Průběh druhého poločasu popsal kapitán týmu domácích K. Vostrý takto: V druhém dějství jsme se snažili o otočení skóre ve svůj prospěch. Dále jsme soupeře tlačili, avšak nedokázali jsme proměnit šance. Ideální možnost se naskytla v 55. minutě, kdy střelu knínského hráče na hranici pokutového území zblokoval obránce hostů rukou a sudí správně nařídil pokutový kop. K zahrání se postavil nejlepší kanonýr J. Pouček a nemýlil se. Velmi dobře chytajícího brankáře L. Sedloně poslal na druhou stranu a bylo srovnáno.  Za 10 minut se již knínští radovali z vedení. To když agilní V. Sklenář odmítl vstřelení gólu J. Straceného, jehož střelu směřující do brány pro jistotu ještě tečoval. Za další 3 minuty to již bylo 3:1 z pohledu kníských. Přesný centr vyslaný z kopačky M. Lomoze proletěl skrumáží všech hráčů okolo velkého vápna a dostal se až k J. Stracenému, který si míč ideálně připravil k zakončení a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Správce hřiště spravuje síť v bráně nejspíše ještě nyní...

Vedení mělo hochy od Kocáby uklidnit, nicméně hra tomu neodpovídala, kupili jsme nepřesnosti, v důsledku čehož byli hráči nervózní a nebyli schopni přidat další gól. Borci z Obořiště nakopávali balóny na hrotové hráče, jenže několik slibných šancí nedokázali dotáhnout do zdárnějšího konce. Jeden takový protiútok se jim ale nakonec povedl, když do otevřené obrany po lajně utekl hostující útočník, dotírající V. Sklenář ho nezastavil, ale vlastní vinou se dokonce málem přerazil a pro dalšího nabíhajícího hráče Obořiště již nebyl problém centrovaný míč uklidit do branky. Hosté se poté tlačili více dopředu, nicméně na srovnání to nestačilo. Možná sudí odpustil penaltu hostům za stažení B. Rákosníka ve vápně, tak i domácím po zákroku P. Vitoně na hostujícího útočníka. Nicméně na to se historie neptá, tři  body zůstaly u Ševců a tak to asi mělo být.

Branky: 55. Pouček, 65. V. Sklenář, 68. Stracený

Sestava: Vitoň - Vostrý, V. Sklenář, Stočes - Kukla, Rákosník, F. Sklenář, Vlk, Lomoz - Pouček, Stracený, střídali Hájek, Sládek

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904