05.05.2013 22:19

SK Nový Knín B - Jesenice 3:5 (0:1)

Smůla se nalepila na kopačky i hlavy našeho rezervního mužstva v dalším utkání okresního přeboru s Jesenicí. Jednoznačně lepším týmem jsme byli zejména v prvním poločase, místo štrikovaného jsme však trefovali jen konstrukci branky a tak jsme do kabin odešli s jednogólovou ztrátou. Převahu jsme vystupňovali po návratu ze šaten a zaslouženě jsem vyrovnali. Jenže soupeř v zápěti skóroval a hned poté přidal po individuální akci další gól. Závěr byl už hop nebo trop, bohužel vyhrál trop, zakže skóre se zastavilo na poměru 3:5 v náš neprospěch.

Od začátku jsme hráli s chutí, soupeře jsme často přičíslovali, jenže při zakončení nás tak trochu opustilo štěstí. V první půli jsme totiž hned třikrát trefili tyč soupeřovy branky. Nejprve ke střele natáhl asi z 20 metrů Š. Hrubý, orazítkoval ale jen pravou tyčku konstrukce. Po chvíli našel B. Rákosník krásným centrem hlavu M. Maříka, od ní míč ale označil tentokrát jen levou tyč jesenické branky. Pak pronikl do šestnáctky B. Rákosník, hostující obránce ho doslova odhodil, jasná penalta, jenže píšťalka sudího zůstala němá. Poté  po samostatném průniku vystřelil B. Rákosník, balón ovšem znovu zanechal znamení jen na tyči branky hostů. Gólové parametry měla i dalekonosná střela Š. Hrubého pod břevno jesenické branky, jenže šla doprostřed, takže hostující gólman ji vytáhl do zámezí. Ke vší smůle jinak v první půli málo nebezpečný soupeř po ojedinělém útoku dokázal těsně před přestávkou skórovat. Po přihrávce se dostal za obranu hostující útočník, došel si pro faul od našeho brankáře a sudí tentokrát asi správně nařídil pokutový kop, který hosté s přehledem proměnili.

Hned po přestávce jsme doslova roztočili kolotoč se soupeřovou obranou. Na dlouhou dobu jsme jesenickým hráčům nepůjčili míč, jenže řada závarů neskončila kýženým gólmem. Až když se k zahrávání rohového kopu postavil Š. Hrubý, míč posadil na hlavu F. Sklenáře, který z hranice malého vápna konečně rozvlnil síť za zády jesenického brankáře. Bohužel hosté využili brzo naší chvilkové nepozornosti a dvěma slepenými góly během několika málo minut opět strhli vedení na svou stranu. Nevzdali jsme se a znovu jsme po hlavičce J. Poučka redukovali vedení Jesenice na pouhý jeden gól. Risk na hru na tři útočníky se nám však nepovedl a soupeř ze dvou rychlých brejků zvýšil vedení už o tři branky. Kosmeticky se nám závěrečně skóre podařilo zredukovat až těsně před koncem, kdy se trefil S. Stránský.

Branky: 58. F. Sklenář, 78. J. Pouček, 87. S. Stránský

Sestava: Petřík - Stránský, K. Vostrý, V. Sklenář, Stočes - Fr. Kukla, Rákosník, Hrubý (85. Reisser), Fr. Sklenář - Mařík (55. Patetl), Buřič (73. Pouček)

Trenér Makovička: Fotbal je už takový, jestliže my jsme se na každý gól nadřeli jako koně, soupeř skóroval poměrně lacino. Moji svěřenci makali, bohužel nepřineslo to kýžené body. Určitě nám ale nepomůže hysterie, musíme být trpěliví. Zlomový byl tentokrát první poločas, kdy jsem promarnili řadu šancí. Naopak v druhém rozhodla naše nerozhodnost v obraně. Pozitivem je ale určitě návrat Patyho po těžkém zranění. Věřím, že pro nás bude ještě hodně užitečný.

(mak)

 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904