03.10.2015 21:05

SK Nový Knín - FK Dobříč 0:0 (pk 3:5)

V utkání s FK Dobříč jsme sice byli po většinu zápasu mnohem déle u míče než náš soupeř, co to ale bylo platné, když jsme se proti soustředěné obraně nedokázali skoro vůbec prosadit. Hosté trpělově čekali na naše chyby, kterých jsme se bohužel několikrát nevyvarovali, takže se paradoxně dostali vícekrát do nebezpečnějšího zakončení než my. Výsledkem byly naštěstí ale jen dvě nastřelené tyče naší svatyně. A tak zápas dospěl k remizovému stavu, který znamenal penaltový rozstřel, jenž jsme ale bohužel prohráli.

Bez P. Foltýna jsme měli sice jasnou uzemní převahu, která chvílemi připomínala házenou, míč jsme přesouvali z jedné strany na druhou. Jenže chyběl moment překvapení, přímočarost, snaha proniknout do pokutového území a tam zakončit a rozhodnout. A protože jsme za celých devadesát minut, až na závěr, nevystřelili na dobříčskou branku ani ze střední a větší vzdálenosti, prakticky jsme branku hostů neohrozili. Byli to naopak oni, kteří v prvním poločase mohli po našich chybách v rozehrávce jít do vedení, jenže nejprve M. Šittich v modrobílám dresu z vyložené šance netrefil ani branku, ve druhém případě přetlačil J. Sekýta, ale jeho tečovaná střela trefila na štěstí jen naši levou tyčku. My jsme se v prvním poločase před brankou hostů skoro neprosadili, a tak se obě mužstva rozešla do kabin za bezbrankového stavu

Druhý poločas už připomínal pověstné bušení hluchého do vrat. Oči diváků byl až na výjimky upřeny hlavně na levou stranu hřiště, jenže naše snahy končily většinou před šestnáctkou hostů. Hráči Dobříče se dostali na naši půlku jen ojediněle, o to víc to ale zavánělo. Nejprve po brejku trefili znovu tyčku, poté po rohu jsme na několikrát se štěstím nebezpečí odvrátili. A tak se blížil závěr zápasu, náš tlak se stupňoval, jenže se ne a ne trefit. Nejblíž ke gólu byl přitom asi deset minut před koncem T. Slezák, který zpoza šestnáctky konečně tvrdě zakončil, avšak brankář hostů L. Podaný jeho umístěnou střelu k levé tyčce skvěle vytáhl na roh. Po jeho následném rozehrání stejný hráč vracel tvrdou střelou odražený míč na soupeřovu branku, jenže ten těsně minul opět levou tyčku. 

K rozhodujícímu okamžiku zápasu došlo v 85. minutě, když si na centrovaný míč naskočil střídající J. Stočes a z voleje ho nohou asi z pěti metrů konečně dopravil za brankovou čáru. Zvedl na oslavu ruce, druhý asistent rozhodčího vystartoval k půlící čáře na znamení regulérnosti branky, jenže hlavní arbitr byl jiného mínění, zvedl ruku, písknul údajné hraní vysokou nohu našeho hráče, které viděl snad asi jen on, gól neuznal a nařídil nepřímý volný kop pro hosty... Také proto zápas dospěl k bezbrankové remize a k následujícím pokutovým kopům, které jsme prohráli, když M. Lomozovi hostující gólman střelu vystihl a zneškodnil ji. Své příležitsti přitom dali P. Fiala, L. Vostrý a J. Pouček.

Sestava: Petřík - Sekýt, Chlumecký, Ducho, Vlasák - Lomoz, Slezák, Fiala, Vostrý - Sklenář (46. Stočes), Pouček

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904