21.09.2014 19:51

SK Nový Knín B - Borotice 5:3 (5:2)

Terén v neděli dovolil nastoupit naší Benfice k dalšímu derby, tentokrát s Boroticemi, a ta toho využila k dobrému výkonu a zasloužené výhře 5:3.

Vítěství se přitom nerodilo vůbec jednoduše. Po úvodní mírné převaze domácích šli hosté už v 9. minutě do vedení, když obrana nechala v šestnátce zcela volného hráče Borotic a ten vstřelil vedoucí gól svého mužstva. Naší rezervu to nerozhodilo, útočila především po stranách a ve 20. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání, když se na pravé straně po lajně uvolnil B. Rákosník, jeho přihrávku sice hostující obrana zblokovala, ale P. Vlkovi se tečovaný míč podařilo dopravit do prázdné branky. Jenže v té samé minutě hosté znovu strhli vedení na svou stranu, když se opět opakovala naše nedůslednost v obsazování hráčů. 

Hosté však této psychické výhody nevyužili, naopak byli jsme to my, kdo byl až do konce poločasu lepší a využili jsme toho ke vstřelení čtyř pěkných gólů. Nejprve dostal na pravé straně přihrávku mezi beky F. Kukla, z hranice vápna vystřelil a vyrovnal. Za chvíli hosté faulovali asi tři metry před vápnem, k míči se postavil P. Drechesler a zatočil ho i za pomocí teče hráče ve zdi do svatyně hostujího gólmana. Další naše branka padla po rohovém kopu zahrávaném B. Rákosníkem, který centr přesně posadil na nabíhajícího P. Drechslera, který z hranice malého vápna na přední tyči trefil naprosto přesně. Pátý gól jsme dali asi dvě minuty před koncem prvního poločasu, když hosté odvrátili náš roh, míč jsme ale do šestnáctky znovu vrátili, kde byl osamocený V. Sklenář, který uzavřel účet první půle.

Ve druhém poločasu jsme se poněkud zatáhli do hloubi pole a čekali na chyby soupeře. Ty přišly, jenže jsme nedávali ani ty nejvyloženější šance. O konečném výsledku nakonec rozhodla naše chyba po rohu Borotic, když neatakovaný K. Vostrý stojící na přední tyči se snažil centrovaný míč odvrátit, jenže ho špatně trefil, ten se odrazil od tyče k volnému hostujícímu hráči, který asi deset minut před koncem stanovil konečné skóre zápasu.

32., 35. Drechsler, 20. Vlk, 29. F. Kukla, 43. V. Sklenář

Sestva: Vitoň - Vostrý, V. Sklenář, Pejla, Hubička - F. Kukla, Patetl (80. Hájek), Rákosník, Vlk - Stracený (64. Sládek), Drechsler

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904