07.04.2013 22:26

SK Nový Knín B - Borotice 0-0

S blízkým soupeřem v tabulce, týmem Borotic, odehrála naše rezerva v jarní premiéře pro diváka zřejmě ne příliš zajímavý zápas. Po zodpovědné hře v obraně a několika šancích, z nichž nejméně dvě byly tutové, jsme ovšem uválčili remízu 0-0.

Vzhledem k tomu, že áčko hrálou souběžně ve stejnou dobu, jsme nastoupili s několika dorostenci, kteří utkání zvládli skvěle. Také proto, že jim ostatní hráči pomohli už tím, že si plnili na jedničku s hvězdičkou úkoly, které jim byly před zápasem určeny. Od začátku jsme soupeři neprodyšně uzavřeli koridor k naší bráně a využívali jsme každé příležitosti k ohrožení branky hostů, kteří nastoupili posíleni o vrátivšího se borce Havelku. Jenže ten zůstal za očekáváním a vlastně po celou hrací dobu naši branku nebezpečně neohrozil, stejně jako jeho kolegové v mužstvu.

Do první nadějné příležitosti se dostal V. Sklenář, který si naběhl v 10. minutě na centr B. Rákosníka, jenže jeho hlavička jen těsně minula levou tyčku branky hostů. Po chvíli stejný hráč postupoval sám na borotického gólmana, jeho střela však trefila jen nohu padajícího strážce hostující svatyně. Do třetice jsme se už radovali z gólu, ovšem asistent (z Borotic) zvedl nepochopitelně praporek na znamení ofsajdu. Nepochopitelně proto, že do šance S. Stránského vyslal hostující obránce, který prodloužil míč centrovaný B. Rákosníkem. V momentě jeho kopu ovšem Standa v žádném případě v postavení mimo hru nestál!

Druhý poločas byl kopií toho prvního. Hosté měli častěji míč na svých kopačkách, my jsme zodpovědně bránili a snažili se brejkovat, což ale už nebylo tak časté, jako v prvním dějství. Hostujícího brankáře se snažil obloučkem překvapit asi z 20 metrů J. Buřič, jenže míč rozvlnil síť místo ze vnitřku pouze se shora. Po rohu také hosté dopravili asi v 65. minutě míč do naší branky, zakončující hráč asi ze dvou metrů ale podle signalizace druhého asistenta (z Knína) dostal přihrávku do ofsajdu. Do největší šance druhé části se dostal M. Mařík, který ale samostatný únik, do kterého ho vyslal J. Buřič, neproměnil, a tak utkání dospělo k remizovému rozuzlení.

Sestava: Petřík - Sládek, Vostrý, Fiala, Reisser - Stránský, Rákosník, V. Sklenář, Stočes (82. Hájek) - Mařík, Buřič

Trenér Makovička: Náročné utkání proti zkušenému týmu. Chápu, že se divákům nemuselo líbit, pro nás je ale důležité, že jsme nakonec získali bod, i když ke třem jsme měli hodně blízko. Pro mě je cenné poznání, že se můžeme spolehnout kromě zkušených hráčů také na několik dorostenců, kterým nebylo ještě ani sedmnáct let! Soupeře jsme vlastně nepustili do vyložené šance, a to díky velice disciplínované hře. Hráči to musí dostat pod kůži, abychom na tom mohli stavět nadstavbu - atraktivnější hru.

(mak)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904