04.10.2014 21:37

SK Nový Knín - AFK Loděnice 4:1 (1:0)

Postavení obou týmů před dnešním utkání hostům jednoznačně určilo roli favorita. Jenže naši hráči jakoby to nevzali do úvahy, od první minuty se do soupeře doslova zakousli a po poměrně jednoznačném průběhu zvítězili 4:1! Všech pět gólů přitom padlo po standardních situacích.

Už v 5. minutě se dostal do zakončení T. Slezák, jenže nedal. Neuplynulo ani dalších pět minut a skóre se na světelné tabuli už měnilo. Po rychlém útoku na pravé straně hosté faulovali D. Patetla, k zahrání trestného kopu se postavil P. Drechsler, který zvolil z poměrně velkého úhlu prudkou střelu, kterou gólman hostů jen vyrazil před dobíhajícího F. Sklenáře a ten doklepával do prázdné branky. Dál jsme měli iniciativu na svých kopačkách, po další pěkné kombinaci na pravé straně se dostal k brankové čáře D. Patetl, k přesné přihrávce ale už neměl dost sil. V 20. minutě si střelu z asi 20 metrů zopakoval T. Slezák, jenže jeho projektil šel těsně nad konstrukci branky Loděnic. První půlhodinu zakončil náš roh a hlavička P. Drechslera, jenže míč jen těsně minul levou tyčku hostující branky. 

Po chvíli vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana M. Mišky znovu P. Drechsler, jeho střelu přibližně z 30. metrů ale loděnický brankář vyrazil na roh. Hosté se do té doby takřka nedostali do zakončení, to přerušili až asi v 35. minutě, když po centru z levé strany se dostal na zadní tyčce k dorážce O. Mráz, ale náš brankář si situaci pohlídal a míč vyrazil na roh. Těsně před koncem poločasu měl na hlavě zvýšení náskoku ještě Š. Chlumecký, jenže jeho střela opět mimula konstrukci soupeřovy branky.

Průběh druhého poločasu se podobal tomu prvnímu. Naše převaha byla stále zřejmá a zápas se evidentně lámal zhruba po padesáti minutách hry. V hlavní roli přitom byl náš kapitán R. Vlasák, který byl hlavním aktérem ve dvou situacích, kterém rozhodly o konečním rezimé. Nejprve vykopl z prázdné branky míč po největší šanci hostů v zápase ke skórování, asi za tři minuty sám zvyšoval na 2:0. To po faulu asi 35 metrů od branky nařídil sudí Hamřík trestný kop, který Richard levačkou zatočil na zadní tyč, kde hned několik našich hráčů zmátlo pohybem hostujícího brankáře a míč zapadl do sítě loděnické branky. Asi po pěti minutách jsme zprava opět zahrávali další trestný kop, P. Drechlser našel nabíhajícího M.Šustra, který jemnou tečí znovu rozvlnil síť v brance u kabin. 

V závěru zápasu byli diváci svědky ještě dvou pokutových kopů, po jednom na každé straně. Nejprve po ztrátě balónu při našem přečíslení tři na jednoho se hosté dostali do protiútoku, na rohu šestnáctky posoudil sudí zákrok Š. Chlumeckého zřejmě správně jako nedovolený a z nařízené penalty Loděnice snížily na 3:1. V poslední minutě potom se do brajku dostal P. Drechsler, hostující bek zatáhl za záchranou brzdu a našeho útočníka srazil - další penalta! K exekuci se postavil M. Šustr, jasně ji proměnil a určil tak konečné skóre zápasu na 4:1.

Branky: 58., 90., M. Šustr, 12. F. Sklenář, 54. Vlasák

Sestava: Macho - Sekýt, Chlumecký, Šustr, Vlasák - Rákosník (80. Stočes), Slezák, Fiala, F. Sklenář - Drechsler, Patetl (62. Pouček)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904