06.05.2013 09:34

SK Lhota – SK Nový Knín 2:3 (0:1)

V příjemném nedělním odpoledni zajížděli Ševci na hřiště Lhoty (na Kladensku). Z krásného stadiónku se příliš body neexportují a tak je výsledek utkání spíše překvapením, i když zaslouženým. Hosté překvapili Lhotu nasazením hned tří útočníků a domácím trvalo, než se s tím dokázali srovnat. Druhá půle již byla ve znamení převahy domácích a nebezpečných brejků Ševců. Domácí sice dokázali dvakrát vyrovnat, ale na trefu Svárovského pět minut před koncem již reagovat nestihli.

Do první šance utkání se v 5. minutě prodral Havelka, ale pod tlakem vyběhnuvšího Webera branku minul. Následně se osmělili i Ševci, jenže většinou jim nevyšla poslední přihrávka, nebo střelci nepřesně zakončovali. Po čtvrt hodině hry se dostal k nebezpečné hlavičce Podraný, ale Weber jeho umístěný pokus dokázal vyškrábnout na roh. Odpovědí byla šance Ducha, který z deseti metrů v ideální pozici netrefil skákavý míč. Běžela 22. minuta, když uprostřed hřiště odskočil míč Duchovi a Podraný opět trefil hostujícího brankáře. Z následného protiútoku se ještě zastřeloval Drechsler, jeho pokus z úhlu však skončil vedle Šimkovy brány. Ve 35. minutě se u postranní čáry uvolnil Tomeček a nadýchaným centrem našel na zadní tyči Drechslera a ten se hlavou nemýlil – 0:1. Domácí byli silně zaskočeni a Drechsler mohl vedení hostů ještě zvýšit, trefil ovšem jen konstrukci. První část ukončil nepřesným centrem z trestného kopu Asník.

Do druhé části se domácí vrhli s větší aktivitou a zatlačili Ševce do defenzivy. Obrana hostů však poměrně dlouho odolávala. Až v 60. minutě propadl lehký centr k Podranému a ten poměrně snadno vyrovnal – 1:1. Po této brance začali domácí hrát v obraně až příliš bohorovně a s nasazením bojující Ševci je dokázali hodně potrápit. Hned za několik okamžiků po vyrovnávací trefě obral Drechsler posledního obránce Lhoty a postupoval sám na Šimka. Ten mu však dobře zmenšil střelecký úhel a míč skončil mimo. V 70. minutě propadl odražený míč do brankoviště Lhoty pod nohy Drechslera, ten si poradil i s Šimkem a do prázdné brány opět strhl vedení na stranu hostů – 1:2. Z toho se však neradovali dlouho, hned za pět minut přeletěl dlouhý balón obranu Knína, brankář Weber zůstal na půl cesty a Sterzl ho jednoduše přehodil – 2:2. Poté měl dvě tutovky na druhé straně v rozmezí několika desítek vteřin Tomeček, kdy šel sám na Šimka. Poprvé trefil tyč a podruhé břevno. Domácí v té době hrozili pouze vysokými centry na důrazné útočníky a standardními situacemi. Rozhodnutí přišlo v 86. minutě. Střídající Krmela vybojoval rohový kop, k němuž se postavil Plot, poslal ideální míč do pokutového území, kam si s přehledem naběhl Svárovský a vymetl pavučiny na zadní tyči Šimkovy brány – 2:3. V závěrečném tlaku domácích se již nic podstatného nestalo a hosté si tak ze Lhoty odvezli překvapivé, ale zasloužené 3 body.

„Přestože jsme hráli v jiném rozestavení než obvykle, tak jsme utkání zvládli nadmíru dobře. Bylo vidět, že je to pro nás důležitý zápas a za vítězství jsme šli více než domácí, kteří místy působili možná až moc sebevědomě. Konečně jsme přivezli nějaké body i z venku a doufám, že nám pomohou v cestě za záchranou soutěže“, tvářil se spokojeně střelec vítězného gólu Svárovský.
Příští zápas hrají Ševci na svém hřišti v sobotu 11. 5. od 17:00, soupeřem jim bude celek z Loděnice.

Lhota: Šimek – Rychlý, Vincenc, Asník, Havlíček, Podraný, Vlasatý, Vitásek, Sterzl, Havelka, Chaloupka. Stř. Mantlík, Franek
Nový Knín: Weber – Chlumecký, Svárovský, Vlasák – Šustr, Bouška, Ducho, Fiala (82. Krmela) – Drechsler, Tomeček (78. Lomoz), Plot
Rozhodčí: Richtár – Chaloupka, Malý
Branky: 60. Podraný, 75. Sterzl – 35. a 70. Drechsler, 87. Svárovský

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904