07.04.2014 10:14

SK Jince 1921- SK Nový Knín 2:2 (1:1)

Také po třetím jarním kole jsou Ševci bez výhry. Zvítězit nedokázali ani na hřišti předposledních Jinců, i když k vítězství měli tentokrát mnohem blíž než domácí borci. O konečném výsledku totiž rozhodlo pětiminutové prodloužení a vlastní branka hostů.

Počet absentérů v sestavě N. Knína se zvyšuje, nejen díky trestům za vyloučení, ale také s ohledem na zranění. Trenéři týmu tak nemohli počítat hned s pěti fotbalisty, proto museli do sestavy zařadit čtyři svěřence, kteří měli v nohách sobotní utkání přeboru v Pičíně. Úvod začali lépe hosté, jenže přišla ztráta na polovině hřiště, rychlý brejk domácích po jejich pravé straně, centr nasměroval Branžovský na svého kolegu v útoku Kaňu a ten hlavou dostal domácí do vedení. To se psala teprve 5. minuta utkání. Hosty tento stav neotřásl, dál pokračovali v aktivitě, a když přeskupili sestavu, do útoku vysunuli aktivního Rákosníka, jejich převaha začala narůstat. Po několika šancích se trefil F. Sklenář, který do prázdné branky dorážel skvělou přihrávku P. Dreschera, který se uvolnil na levé straně. 

Zdálo se, že hosté svůj tlak potvrdí dalšími góly, blízko byl ke skórování zejména hlavičkující F. Sklenář a hlavně J. Stočes, který dorážel vyražený míč brankářem po trestném kopu M. Lomoze, jenže oba své střely směrovali mimo konstrukci branky. Ke slovu proto přišli domácí, kterým patřil závěr poločasu. Během posledních deseti minut si vypracovali hned několik dobrých střeleckých příležitostí, jenže také bez úspěchu. Hostujícího gólmana vystrašila hlavně pumelice aktivního Branžovského, která jen těsně minula knínskou branku.

Druhý poločas byl po většinu času v režii Ševců. Dobře kombinovali, často přečíslovali zálohu a dostávali se do obrany domácích a k zakončení. Nejprve unikl po pravém křídle A. Krmela, postupoval sám na brankáře, jenže jeho střela trefila jen boční síť. Po chvíli se ale hosté už mohli opět radovat. Po přesné kombinaci se na pravém křídle uvolnil stejný hráč, obešel obránce, svou přihrávku adresoval P. Drechslerovi, který nikým neatakován rozvlnil domácí síť podruhé v utkání.

I když hosté měli vývoj utkání ve svých rukách, na tři body nakonec nedosáhli. Rozhodla o tom, jejich koncovka. Nejprve utekl jinecké obraně B. Rákosník, položil si brankáře, míč ještě posunul doprava na opuštěného F. Sklenáře, jenže ten zívající branku z deseti metrů netrefil! A když po skvělém vysunutí B. Rákosník nastřelil z voleje z dobrých dvaceti pěti metrů levou tyč, osud utkání se začal naplňovat. Rozhodčí nechal ukázat dvě minuty nastavení, ve kterém hosté ještě střídali, tak ho prodloužil o další tři minuty. V poslední domácí zahrávali autové vhazování, na míč naskakovali hned tři knínští obránci a jeden z nich ho zasunul za záda nešťastného M. Petříka.

»Když nedáme takové šance, jaké jsme si po celý zápas vytvářeli, tak nemáme nárok taková utkání vyhrát,« smutnil trenér Ševců J. Stracený. »Chtěli jsme v Jincích plně bodovat, s předvedenou hrou jsem spokojen, se zakončením však nikoliv. Další pokus máme za týden s Dobřichovicemi, které se na jaře hodně zlepšily, k plnému bodovému zisku proto povede jen soustředěný výkon všech našich hráčů, věřím, že už to tentokrát zvládneme.«

Branky: 28. F. Sklenář, 58. Drechsler

Sestava: Petřík – Krmela, Sekýt, Chlumecký, Stočes (78. Sklenář V.) – Rákosník, Plot, Fiala, Lomoz (86. Vlk) – Drechsler (90. Vostrý), F. Sklenář

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904