22.07.2013 08:16

SK Hvozdnice - SK Nový Knín 4:5 (3:0)

Na úvod přípravných utkání jsme zajeli na hřiště našeho tradičního soupeře, a to SK Hvozdnice. Zápas měl dva zcela odlišné poločasy. Jestliže v prvním nám soupeř dal lekci v produtivitě, když ze čtyř šancí proměnil hned tři, v druhém jsme už dominovali, výsledek jsem obrátili a vyhráli jsme tak 5:4.

V našem dresu se objevily hned čtyři nové tváře a i přes určitou nesehranost nám patřila první čtvrthodina. Jenže chyběl kvalitní míč do šance. A tak domácí hned po první střele šli do vedení, když propadl náš střed zálohy a nikým nekrytý hráč tvrdou střelou asi z 20 metrů překonal gólmana. Po obdrženém gólu na knínské hráče padla deka, začali kazit i lehké míče a tak Hvozdničtí se snažili zejména po stranách ztéct naší obranu. Často se jim to zdařilo, ale byli na štíru s koncovkou. Vyrovnat mohl po ojedinělém protiútoku ještě P. Fiala, ale jeho kličku brankář vystihl. Nedáš, dostaneš, staré pravidlo se potvrdilo za chvíli, když domácí proměnili další brejk. Třetí zápis si zaznamenali v poslední minutě poločasu, jak jinak než opět po rychlém protiútoku po naší pravé straně.

Ve druhém poločasu dostali šanci také naši mladí hráči a je nutné říci, že se s ní popasovali velice dobře. Naši hru navíc rozhýbaly i změny v rozestavení. Na branku J. Poučka Hvozdnice ještě odpověděla takřka vzápětí, jenže my jsme ani ne za dvě minuty snížili P. Drechslerem po chybě středu domácí obrany. Dál jsme využívali hry s kopce a po protiútoku R. Vlasáka po levé straně následoval faul v šestnáctce a P. Drechsler se z penalty nemýlil. Za chvíli bylo vyrovnáno, když R. Vlasák zahrával zprava trestný kop, brankář míč přes slunce neviděl a bylo to 4:4. V závěru se obě mužstva snažila o strhnutí vítězství na svou stranu, zahodila několik šancí, jenže nakonec jsme se radovali my. Asi pět minut před koncem zatáhl míč k brankové čáře na pravé straně A. Krmela, přihrávkou pod sebe našel ve vápně osamoceného M. Šustra, který tvrdou střelou zprvní pečetil výsledek.

"Bylo to první naše přípravné utkání, sestavu teprve hledáme," řekl nový člen realizačního týmu S. Puchmajer. "Prověřili jsme si nejen nové hráče, ale také fotbalisty ze širšího kádru. Na závěry je ještě brzo, potvrdili jsme si ale, že přesto, že chyběli nejméně čtyři lidi, máme na čem stavět, zejména na základě výkonu ve druhém poločasu."

Sestava: Petřík (46. Weber) - Chlumecký, Sekýt, Šustr, Vlasák - Kozohorský, Vlk, P. Fiala, Krmela - Drechsler, Nožička, střídali: Pouček, V. Sklenář, Stočes, Kukla

Góly: Drechsler 2x, Pouček, Vlasák, Šustr

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904