17.05.2015 12:18

SK Hostomice pod Brdy - SK Nový Knín 3:0

Dva zápasy se stejným mužstvem, s totožným výsledkem a také stejným střelcem, to je krátká charakteristika našich utkání s Hostomicemi v letošní sezóně. Obě však měla rozdílný průběh. Zatímco na podzim jsme dlouho ač oslabeni soupeři odolávali, jarní zápas byl brzy rozhodnut a po půlhodině už prakticky nebylo o co hrát. Jako by se forma některých hráčů ze začátku jara nyní odplavila po Kocábě někam pryč.

Po téměř půl roce se v naší bráně opět objevil M. Petřík, jeho spoluhráči mu však vůbec comeback neulehčili. Od začátku hráli pasivně, bez pohybu, nedůrazně, po ztrátě míče jen přihlíželi tomu, jak soupeř se valí v několika hráčích na naší branku, místo přerušení hry, a tak nebylo divu, že už v 6. minutě šli domácí do vedení. Po vhozeném autu dostal nejlepší střelec domácích A. Babíček neuvěřitelný prostor v šestnátce a hlavou dostal mužstvo zpod Brd lehce do vedení. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 13. minutě po hrubé chybě L. Vostrého, který se na půlce nechal snadno obrat o míč, domácí šli do přečíslení, správně načasovanou přihrávkou vyřešili situaci dva na jednoho a A. Babíček se trefil podruhé. 

Poté jsme se trochu zvedli, výsledkem bylo zakončení F. Sklenáře po akci L. Vostrého na levé straně, jenže domácí obrana jeho střelu zprvní odvrátila. Poté se Ševci hodně zlobili na sudí, kteří neposoudili faul domácího obránce na P. Fialu ve vápně jako nedovolený a praticky z protiútoku šly Hostomice už do třígólového vedení zásluhou koho jiného, než A. Babíčka. My jsme až teprve 39. minutě hlavičkou Š. Chlumeckého poprvé v zápase ohrozili domácího gólmana přímou střelou, jenže byla spíše propagační, takže M. Zíma s ní neměl žádný problém.

Ve druhém poločasu jsme začali přeci jenom aktivněji a po podražení R. Vlasáka jsme v 55. minutě konečně mohli vstřelit gól, protože arbitr tentokrát bez zaváhání ukázal na penaltový bod. J. Ducho ale  tím, jak s jedenáctkou naložil, když trefil jen břevno domácí branky, přesvědčil, že rozhořčení z první půle bylo zbytečné. Unikum: Za týden jsme neproměnili hned tři penalty!

Závěr utkání se již jako tradičně v Hostomicích odehrálo v nervózní atmosféře. Naši hráči frustrováni z vývoje občas sáhli k ostřejším zákrokům, což domácí ochotně opětovali. Fotbal se vytratil a rozmělnil se do řady osobních soubojů, včetně vzájemného zbytečného osočování. A když J. Ducho neudržel nervy na uzdě a po žluté kartě za ostrý faul následovala karta stejné barvy za řeči, vykázal ho nepřesný rozhodčí, který několikrát svoje nepřesná rozhodnutí rozdělil na obě strany, asi pět minut před koncem do šatny. Domácím pak výsledek stačil, nikam se nehrnuli a zápas už dohráli bez problémů se zaslouženým vítězným rozuzlením.

Sestava: Petřík - Sekýt (65. Stočes), Šustr, Chlumecký - Vostrý (85. Kukla), Foltýn, Fiala, Vlasák - Sklenář F. (46. Lomoz), Pouček, Ducho

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904