14.05.2016 21:00

Roli favorita jsme nezvládli

SK Nový Knín - FK Komárov 0:1 (0:1)

Hosté byli od samého začátku lepším mužstvem, lépe se pohybovali, u míče byli většinou dřív než Ševci. Do vedení se dostali po pokutovém kopu, když hostující útočník využil nešikovnosti střídajího F. Kukly a došel si pro faul. Ve druhém dějství jsme sice byli mnohem aktivnější, jenže prakticky bez zakončení. Naše snahy však zmařil T. Slezák, který za řečnění dostal druhou žlutou kartu a tudíž musel jít předčasně do sprch. Nezbylo nám až do konce hrát vabank, což hosté mohli několikrát potresat, jejich koncovka však byla naštěstí pro nás tragická. 

Komárov přijel  se zelenými dresy, naši hráči proto museli vzít jiné, nakonec se rozhodli pro žluté. A jakoby se oblékli do formy, kterou na jaře prokazovali hráči, kterým sada původně patřila - FK Teplice. Místo kreativity a aktivity, která nás zdobila v minulých utkáních, jsme předváděli mdlý fotbal, hosté se po hřišti mnohem lépe pohybovali a snadno pokrývali naše hráče. Nedokázali se s tím vypořádat především oba útočníci, kteří se vlastně za celý zápas nedostali do nebezpečného zakončení. 

Nevyužívali jsme ani standardní situace, ať už rohové kopy, ale především tresňáky, kterých jsme z nadějné vzdálenosti zahrávali hned několik, jenže míče po našich střelách míjely z úctivé vzdálenosti konstrukci branky hostujícího týmu. A tak za zmínku stojí spíš než naše pozitiva nebezpečné akce hostů. V 21. minutě Komárov zahrával trestný kop, exekutor našel hlavu svého kolegy v útoku, od ní míč putoval do tyče a následně do náruče M. Petříka. Ani ne za deset minut se zranil J. Ducho při otálení s odkopem, vystřídal ho F. Kukla, který na hřišti nepobyl ani pět minut, při útoku hostů šel bohužel do souboje s útočníkem v šestnátce dost nešikovně, následoval kontakt a pád komárovského hráče. Sudí nezaváhal a nařídil pokutový kop, který M. Pužík bezpečně proměnil.

Ve druhém poločasu jsme chtěli s výsledkem něco udělat, zvýšili jsme aktivitu, jenže jen po vápno hostů. Šance nepřibývaly, zato žluté karty na kontě našich hráčů ano, a to zejména za řečnění. A když po odpískaném faulu hostů znovu T. Slezák si už poněkolikáté neodpustil k výkonu rozhodčího nemístný komentář, ten mu to sečetl a ukázal mu už druhý žlutý kartonek, takže automaticky následoval i červený. Naši trenéři na to zareagovali zredukováním obrany na tři borce, jenže v útoku jsme byli stále jaloví, míče jsme snadno ztráceli, takže hosté několikrát snadno pronikli do otevřené obrany. Jejich koncovka však byla naštěstí pro nás hodně žalostná, z pěti metrů dokázali osamoceni například přestřelit vysoko prázdnou bránu! A když ani M. Lomoz po našem rohu hned dvakrát zakončoval, jenže vždy trefil soupeřova hráče, přiležitost jít do vedení soutěže jsme tak zmařili.

Sestava: Petřík - Chlumecký, Ducho (28. Kukla), Lomoz, Vlasák - Sekýt, Foltýn, Fiala, Vostrý - Pouček, Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904