31.08.2014 08:09

Olympia Zdice - SK Nový Knín 1:0 (1:0)

Ač jsme měli po většinu zápasu míč na svých kopačkách dělší dobu než domácí hráči, přesto jsem ze Zdic odjeli poraženi těsně 0:1. O jediném gólu v naší síti rozhodla chyba obrany už v 5. minutě. 

První poločas jsme hráli proti nepříjemnému slunci, vysoké míče tak našim hráčům dělaly často problém. První nedůsledný odkop jsme ještě přežili, druhý, kdy M. Šustr na dvakrát nepřesně trefil míč, který se nešťastně odrazil k volnému domácímu hráči, už ne. Útočník Olympie se tak ocitl v šanci, kterou nepohrdl a míč dopravil pohodlně do svatyně našeho gólmana. Domácí hráči se pak zatáhli do obrany, ze které chtěli vyrážet do protiútoků, čemuž jsme dlouho čelili pozornou hrou. Navíc v brance stál poprvé zkušený L.Macho, který naše hráče uklidňoval jistotou svých zákroků, hlavně při standardkách. I když jsme byli aktivnější než domácí, naše hra trpěla nepřesností hlavně v přechodové fázi, kazili jsmě někdy i lehké míče. Za první poločas jsme se tak nedostali do vážnějšího zakončení. Bohužel i proto, že rozhodčí přerušil několikrát naše akce za zákroky, které snad viděl jen on.

Asi ve 35. minutě se na středu hřiště ve velké rychlosti srazili dva hráči, zůstali otřeseni ležet na zemi, rozhodčí ale hru nepochopitelně nepřerušil, čehož domácí využili k brejku a řítili se na naši branku. Hráč s míčem chtěl L. Macho udělat kličku, ale přepadl přes jeho ruku - penalta. Jenže náš brankář zkušeně vystihl stranu a exekutorovi jeho ne příliš prudkou střelu chytil.

Druhý poločas se podobal tomu prvnímu, jeho průběh navíc ovlivnila situace v 51. minutě. Po našem faulu za běžný souboj opět na půlce domácí hráč úmyslně napálil pěstí P. Drechslera do slabin a správně šel do sprch. Domácí hráči se stáhli ještě více do hloubi pole a čekali na naše chyby. Přišly dvě, naštěstí náš gólman měl svůj den. Zdice navíc začaly zdržovat, což jim sudí toleroval. Jejich hráči více leželi na zemi než hráli, nechávali se ošetřit, i když sami faulovali. Jestli se za posledních dvacet minut hrál fotbal a ne divadlo pět minut, tak to bylo moc. A když většina našich akcí navíc skončila dřív než začala, většinou proto, že pomezní mával ofsajdy nebo hlavní pískal fauly, do zakončení jsme se logicky už ani nedostali. 

Sestava: Macho - V. Sklenář, Šustr, Chlumecký, Vlasák - Fiala, Slezák, Rákosník, Stočes (59. Sekýt) - Drechsler, Pouček

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904