30.04.2016 21:36

Nejprve trápení, pak koncert

SK Nový Knín - AFK Loděnice 3:1 (1:1)

Vítězství s mužstvem hrajícím o udržení se nerodilo vůbec jednoduše. Brzo jsme sice šli do vedení, jenže pak jsme se přizpůsobili uspávací taktice hostů, po většinu času nad hřištěm u Kocáby převládala nuda. Vyvrcholením byla vlastní branka Š. Chlumeckého. Druhý poločas už byl o něčem jiném, byli jsme mnohem aktivnějším mužstvem a dvěma brankami jsme vyjádřili svůj velký tlak. 

Zápas pro nás začal snad nejlépe, jak mohl. Hned po prvním našem útoku jsme dali gól. Ve druhé minutě se nalevo uvolnil J. Stočes, míč prostrčil do šestnáctky J. Poučkovi, který se nebojácně vrhl do souboje se dvěma beky. Jeden z nich mu při kličce zablkoval nohu, přesný rozhodčí Polák, který mimochodem zvládl celý zápas s velkým přehledem, nezaváhal a nařídil pokutový kop. K jeho zahrávání se postavil náš nejlepší střelec a přesnou střelou Ševce dostal do vedení. Kdo si myslel, že pak nastanou střelecké hody, se mýlil. Na hřišti zavládla nuda, hosté jakoby hráli na to, aby co nejméně inkasovali, nikam nepospíchali a my jsme se jim přizpůsobili. Prakticky po celý první poločas jsme loděnickou branku takřka neohrozili. Za zmínku stojí snad jen technická střela L. Vostrého asi po čtvrthodině hry, která ovšem minula konstrukci branky. Hosté hrající dál jen na jednoho útočníka hrozili pouze z ojedinělých útoků. Jeden z nich po naší chybné rozehrávce ale nakonec asi po 35. minutách hry proměnili. K míči se dostal J. Prokop, z hranice vápna vystřelil poměrně nepřesně, jenže dráhu střely zcela změnil bránicí Š. Chlumecký a rázem bylo skóre srovnané.

Hned od začátku druhého poločasu bylo znát, že se s tím nehodláme smířit. Zepšili jsme pohyb, akce jsme vedli po obou stranách a šance začaly přibývat. O tom, že ale nesmíme nic podcenit, se přesvědčil J. Sekýt, který v 51. minutě chybnou rozehrávkou umožnil hostům proitútok, M. Petřík však střelu z velkého úhlu pokryl. Za necelých pět minut zacílil asi z 25. metrů L. Vostrý, jeho opět technická střela šla jen těsně vedle soupeřovy branky. Po chviíli to ale udělal jinak, míč navedl až k brankové čáře, odtud přihrál před branku, kde brankáři hostů míč vypadl z ruky a dobíhající Š. Chlumecký ho propasíroval do sítě. Od té chvíle už jsme na hřišti panovali, na branku Loděnice se valil jeden útok za druhým. Na jejich konci byl přitom většinou T. Slezák, který si zřejmě ale neobul střelecké kopačky. Třikrát nebo čtyřikrát řešil útok dva nebo tři na jednoho tak, že vždy sám zakončoval, jenže branku ani netrefil. A když se mezi tyče nevešla ani jeho hlavička, kdy zakončoval asi ze sedmi metrů do zcela opuštěné svatyně hostů, jeho zmar dosáhl vrcholu. Zastoupit ho musel P. Fiala, který levačkou asi v 77. minutě třetí brankou prakticky rozhodl o zápasu. Hosté sice chtěli vysunutím svého nejlepšího hráče Herejta do útoku s výsledkem něco udělat, jednou dokonce dopravili míč do sítě naší branky, jenže už před tím asistent střelci odmával ofsajd. A tak jsme zápas zaslouženě dovedli do vítězného konce.

Branky: 2. Pouček (pen), 58. Chlumecký, 77. Fiala

Sestava: Petřík - Chlumecký, Ducho, Lomoz, Vlasák - Sekýt, Fiala, Slezák, Vostrý L. - Stočes (46. Hrubý), Pouček (85. Vlk)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904